Nissan GT-R – Capitol dublu

0
164

Nissan GT-R capătă două ediții limitate, T-Spec Takumi și Skyline, care completează gama emblematicului model japonez pentru acest an. Ambele vor fi vândute pe tărâm american într-un număr „foarte limitat”, dar nu s-a specificat încă ce presupune acesta.

Odată cu introducerea celor două ediții speciale noi, cel mai recent capitol pentru legendarul Nissan GT-R se scrie începând de la modificările deja anunțate pentru acest an. Iar dacă ne luăm după spusele japonezilor, edițiile T-spec Takumi și Skyline aduc un omagiu vehiculului care, prin performanțele sale, a fost un simbol al portofoliului Nissan începând din 2007.

Artizanii de motoare

Ediția Takumi GT-R T-spec îi onorează pe meșteșugarii takumi omonimi, cei ce răspund de asamblarea manuală a fiecărui motor GT-R VR38DETT. Fiecare ecuson al motorului care identifică takumi-ul dedi­cat construirii sale va avea toate datele gravate în roșu, iar compartimentul motorului va dispune de o plăcuță VIN aurie. Insigna roșie a motorului semnifică un nivel ridicat de atenție față de toleranțele precise ale motorului și echilibrarea componentelor în timpul asamblării, făcând aceste exemplare de V6 de 3,8 litri, dublu turbo, și mai râvnite de ahtiații performanțelor.

În plus, ediția Takumi T-spec se deosebește de alte variante GT-R datorită culorii sale Midnight Purple, o referire la unele dintre cele mai emblematice ediții speciale ale liniei Skyline/GT-R, și a ornamentelor interioare exclusive Mori Green.

La fel ca standardul GT-R T-spec 2024, ediția Takumi primește, de asemenea, o serie de îmbunătățiri mecanice după care oftează mulți, mai ales cele care poartă semnătura NISMO cum sunt frânele GT-R carbon-ceramice, reglajele pentru Controlul Dinamic al Vehiculului, plus o versiune aurie a jan­­te­lor forjate RAYS® de 20 de inci ale modelului de competiție. Adăugați apoi aripile față mai largi și deja Nissan GT-R Takumi T-spec face să strălucească ochii oricărui alergător de pistă sau șosele.

Privind în zare

Ediția GT-R Skyline aduce numele emblematic, tipic pieței japoneze, peste mări, în SUA, un fel de memento despre frumusețea generată de orizonturile din Japonia. Bazându-se pe varianta GT-R Premium, Skyline este definit de culoarea Bay­side Blue la exterior și prezintă o nouă schemă coloristică Sora Blue pentru interior. Reprezentând un ele­ment de bază al paletei de culori a mașinii, Bayside Blue a fost „retras” după ce GT-R-ul din gene­rația R34 (anterioară) scria o addenda poveștii sale când a fost „resuscitat” în 2019 pentru ediția aniversară de 50 de ani.

Vă recomandăm și:

Nissan GT-R 50 via Italdesign – un monstru de 750 CP

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + 5 =