Audi Q6 e-tron: autonomie de 625 km pentru noul SUV electric

0
86

Audi a prezentat oficial noul SUV electric Q6 e-tron. Construit pe noua platformă PPE, comună cu noul Porsche Macan, noul model electric promite o autonomie de 625 kilometri.

Audi a completat gama SUV-urilor electric cu lansarea noului Q6 e-tron. Noul model este integrat în gamă între actualele SUV-uri Q4 e-tron și Q8 e-tron. Noul Audi Q6 e-tron este un SUV de segment mediu cu o lungime de 4.771 mm, 1.993 mm lățime și 1.648 mm înălțime.

Platforma PPE

Noul model electric folosește o platformă nouă, numită Premium Platform Electric sau PPE, pe scurt. Cu o arhitectură pe 800V, noua platformă este comună cu cea folosită de noul Porsche Macan.

Audi Q6 e-tron vine și cu o serie de elemente de design diferite față de stilul actual al mărcii germane. Privit din față, se remarcă grila Singleframe închisă încadrată de blocuri optice Matrix LED cu un design îngust. Farurile pot afișa până la 8 semnături luminoase ce pot fi schimbate din sistemul multimedia. În partea din spate avem stopuri cu tehnologie OLED. Acestea au tot 8 semnături luminoase, dar pot afișa și un simbol de avertizare pentru mașinile care vin din spate pentru a îi avertiza că este iminentă deschiderea unei portiere.

Noul model are un portbagaj de 526 litri, iar sub capota față mai găsim un spațiu de depozitare de 64 litri.

Interior

Audi Q6 aduce un nou stil de interior pentru marca germană. Elementul central este planșa de bord curbată formată din două ecrane, unul de 11,9 inchi amplasat în fața celui de la volan, unit cu cel central de 14,5 inchi. Un al treilea ecran de 10,9 inchi este amplasat în fața pasagerului din dreapta. Acest tip de ecran mai este folosit pe modele ca Porsche Taycan sau noul Porsche Macan. Se mai poate opta și pentru un head-up display cu realitate augmentată.

Motorizări electrice

Noua platformă PPE dezvoltată exclusiv pentru modele electrice suportă încărcări de până la 270 kW, iar bateria disponibilă pentru noul model are o capacitate de 100 kWh (94,9 kWh net). Autonomia oficială este de 625 km.

Modelul dispune de două motoare electrice în două variante de putere. Prima versiune, Q6 e-tron quattro oferă 387 CP (285 kW), ceea ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 5,9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 210 km/oră.

Versiunea SQ6 e-tron are o putere totală de 516 CP (380 kW). Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4,3 secunde, iar viteza de top este de 230 km/oră. Cifrele pentru puterea motoarelor electrice sunt valabile cu funcția Launch Control activată.

Ulterior, gama va fi completată cu o variantă cu un singur motor amplasat pe puntea spate si baterie de 83 kWh, dar și o versiune de top numită RSQ6 e-tron.

Încărcarea AC la 11 kW va fi oferită standard, dar ulterior va fi disponibilă și încărcarea AC la 22 kW. Pentru încărcări la stații rapide DC, Q6 e-tron poate trage până la 270 kW.

Lista cu sisteme de asistență include, printre altele, Adaptive Driving Assistant Plus, Emergency Assist, Park Assist Plus, Emergency Brake Assist și Active Front Assist cu funcțiile Turn Assist, Evasion Assist ș Front Cross Traffic Assist.

Debut comercial în vara lui 2024

Noul model electric Audi Q6 e-tron va fi produs în uzina de la Ingolstadt și poate fi deja comandat. Debutul comercial va avea loc în vara acestui an. Pe piața din Germania, Q6 e-tron quattro are un preț de pornire de 74.700 de euro, iar pentru SQ6 e-tron prețurile încep de la 93.800 de euro.

Vă recomandăm și:

Audi A3 facelift: update pentru modelul premium compact

Audi Q4 55 e-tron – SUV pe plus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− trei = 0