Noile Volvo S90 și V90 au ajuns în România

0
38
Profile Volvo S90 Mussel Blue

Half profile Volvo S90 Mussel Blue

Noile Volvo: Generația NINETY

Volvo Cars a prezentat în cadrul unui eveniment special dedicat clienților și reprezentanților media două noi modele care completează seria „90”: noile Volvo S90 și V90.

Seria NINETY este dovada procesului de transformare continuu prin care trece brandul suedez din dorința constantă de a veni în întâmpinarea clienților cu modele adaptate celor mai noi și inovatoare tehnologii. Noile Volvo S90 și V90 se alătură modelului XC90, lansat în 2015.

 „Ne-am propus ca prin lansarea celor două modele S90 și V90 să le oferim clienților accesul într-o lume care accentuează experiența luxului automobilistic. Această gamă reprezintă armonia perfectă între design și tehnologie inovatoare, îmbină materialele sofisticate cu inteligența ingineriei de top, redefinind percepția asupra luxului. Succesul de care s-a bucurat XC90 ne-a convins că noua direcție abordată este pe placul clienților noștri și asta nu poate decât să ne încurajeze să le oferim mai mult decât un mijloc de transport.”, a declarat Andrei Huidan – Marketing Manager (EIT – Forum Auto – Importator Volvo Cars în România)

Noile Volvo S90 și V90 se remarcă printr-un design elegant, evidențiat de liniile simple și profilul fluid. Toate autoturismele Volvo sunt recunoscute și apreciate pentru siguranță și interioarele specifice, axate pe ergonomie, calitate și armonie. Ambianța elevată și rafinamentul din habitaclu pentru noile Volvo S90 și V90 sunt la cele mai înalte cote chiar și în versiunea standard. Lista de dotări cuprinde tapițerie de piele Moritz, scaune Comfort, climatizare automată cu reglaj pe două zone și sistem de control a calității aerului – Clean Zone Technology.

De asemenea, S90 și V90 dispun standard de cea mai nouă generație de sisteme multimedia ce pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil cu diagonală de 9 inch integrat în centrul planșei de bord. Experiența de condus poate fi completată și cu sistemul Head-Up Display de afișare a informațiilor pe parbriz.

Interior Large Animal Detection 1

Odată cu lansarea S90 și V90, Volvo Cars introduce o nouă funcție în premieră mondială pentru sistemul City Safety, este vorba despre sistemul de prevenire și evitare a coliziunilor frontale cu animale de mari dimensiuni, pe timp de zi sau de noapte. Sistemul oferă un avertisment intuitiv și asistență la frânare, incluzând și funcția de prevenire a coliziunilor frontale în intersecții, precum și de detectare a cicliștilor și pietonilor.

Încă de la nivelul de echipare de bază, Momentum, pachetul de dotări impune un etalon în materie de sigurantă pasivă și activă, precum și de asistare a condusului.

S90, un sedan premium cu temperament 100% scandinav

Profile Volvo S90 Mussel Blue

Interior All Seats Volvo S90

Interior Blond Volvo S90/V90

Volvo S90 s-a bucurat de o primire favorabilă încă de la lansare, în decembrie 2015, datorită exteriorului impresionant și a interiorului somptuos. În cadrul competiției organizate de Car Design News, la Geneva, a fost premiat cu distincția „Production Car of the Year”. S90 este echipat cu o serie de tehnologii noi, de la sisteme de siguranță de ultimă generație, până la aplicații și servicii de tip „cloud”. Pilot Assist, funcția avansată de condus semi-autonom acționează ușor asupra direcției pentru a menține mașina corect încadrată între marcajele benzii de circulație și funcționează până la o viteză de aproximativ 130 km/h. Noul model poate fi livrat și în varianta plug-în hybrid.

V90, un nou estate versatil și elegant

Volvo V90 Location Profile

Volvo V90 Studio Interior

Volvo V90 Location Rear

Volvo V90 a fost prezentat la Stockholm, Suedia, în februarie 2016. Este cea mai nouă inovație în seria „90” a producătorului suedez, alăturându-se modelelor XC90 și S90. La baza modelului V90 stă experiența incontestabilă pe care Volvo Cars o are în dezvoltarea modelelor estate și care a devenit o tradiție cu mai bine de 60 de ani în urmă, odată cu lansarea Volvo Duett. V90 se remarcă prin opțiunile în materie de design, materiale și finisări. Ca și celelalte două modele, pune marca Volvo într-o nouă perspectivă în ceea ce privește designul, procesul de fabricație și nivelul de echipare. V90 este o combinație inedită între o experiență luxoasă și funcționalitatea specifică acestui tip de automobil. Dispune de un spațiu de încărcare extrem de generos, iar caracterul funcțional și practic oferă soluții avantajoase de depozitare. V90 este echipat cu plafon panoramic, conferind astfel un spațiu luminos, în timp ce scaunele confortabile, rabatabile, le oferă pasagerilor spațiu și lejeritate. Modelul rămâne fidel scopului ce stă la baza brandului Volvo și se poziționează drept un estate premium dinamic, manevrabil și funcțional, cu note accentuate de lux. Experiența de condus este una cu totul nouă, rafinată, care pune accent pe predictibilitate și emoție. Ca și S90, noul V90 oferă o serie de tehnologii inovative care permit un stil de condus semi-autonom, integrate în conceptul Pilot Assist, alături de cel mai extins nivel al echipării standard în cazul sistemelor de siguranță. Acest pachet include un sistem pentru detectarea animalelor, un sistem care detectează părăsirea involuntară a părții carosabile, precum și conectivitate digitală de top a smartphone-ului prin intermediul Apple CarPlay.

Volvo V90 and a historical line-up of Volvo estate models

Noua gamă de modele Volvo S90 și V90 este acum disponibilă și în România, cu prețuri care pornesc de la 50.105 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea sedan și 52.600 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea estate.

Articolul precedentSchimbi culoarea maşinii?
Articolul următorNoutăți despre Cartea de Identitate a Vehiculului
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 × = doisprezece