Noul model Mercedes-Benz arată spectaculos

0
65
Generated by pixel @ 2023-07-06T00:53:54.443145

Mercedes-Benz a dezvăluit noul său model, CLE, care va înlocui atât Clasa C Coupe, cât și Clasa E Coupe din gama sa. Bolidul este pus la treabă de un motor de 380 de CP, iar fanii sunt încântați de acest plus important de putere.

Mercedes-Benz CLE va înlocui două modele de succes al mărcii germane

Primele imagini și informații despre noul model Mercedes-Benz au fost publicate recent. CLE va înlocui două modele germane, respectiv Clasa C Coupe și Clasa E Coupe. Așa că acum vom vorbi despre o singură mașină, una spectaculoasă și extrem de robustă. Comparativ cu BMW Seria 4, noul model are dimensiuni mai mari, având o lungime de 4.850 mm. Lățimea sa este de 1.860 mm, iar înălțimea de 1.428 mm. Ampatamentul noului model a crescut, distanța dintre punți fiind cu 25 mm mai mare decât în cazul vechii Clase C Coupe. Acest lucru ar trebui să ofere mai mult spațiu pentru pasageri, în special în zona picioarelor.

Designul noului Mercedes-Benz CLE împărtășește multe elemente cu Clasa C. Farurile full LED, grila frontală și stopurile alungite sunt doar câteva dintre elementele care vor atrage atenția în mod cert. Mașina păstrează profilul caracteristic modelelor anterioare, dar prezintă și câteva elemente distincte, cum ar fi partea frontală mai ascuțită, similară celei de pe noua Clasă C.

Planșa de bord seamănă mai mult cu cea a noii Clase C decât cu cea a sedanului de clasă mare de la Mercedes-Benz. Elementele cheie ale interiorului includ un instrumentar de bord digital de 12,3 inch și un ecran tactil central de 11,9 inch, care „plutește” deasupra consolei. La fel ca și ultimul model Clasa E, acesta beneficiază de sistemul de infotainment MBUX, echipat cu 5G, care permite utilizatorilor să efectueze apeluri de conferință Webex sau Zoom, să acceseze videoclipuri TikTok și chiar să se joace Angry Birds.

Mercedes-Benz CLE este disponibil, deocamandată, doar cu motorizări mild-hybrid. Acestea includ motoare pe benzină și motorină, echipate cu un sistem mild-hybrid de 48V. Motorul electric funcționează ca un generator și dezvoltă 23 de cai putere. Singura transmisie disponibilă pentru noul CLE este cutia automată 9G Tronic cu 9 trepte.

Versiunea de bază, CLE 220d, este echipată cu un motor diesel de 2,0 litri, care produce 200 de cai putere. Pentru cei care preferă motoarele pe benzină, dar doresc să rămână la nivelul celor patru cilindri și 2,0 litri, există varianta CLE 200, care dezvoltă 204 cai putere. Pentru cei care caută și mai multă putere, există versiunea CLE 300, care utilizează același motor în patru cilindri, dar dezvoltă 258 de cai putere și are tracțiune integrală 4Matic. Acest model poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde.

Vârful de gamă al noului CLE este reprezentat de versiunea CLE 450 4Matic. Acesta este echipat cu un motor cu șase cilindri în linie de 3,0 litri, care dezvoltă 381 de cai putere și permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 8 = unu