Noul motor EcoBoost de 1,5 litri la Craiova

0
52

La sfârşitul lunii aprilie, Ford Motor Company a lansat producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina sa din Craiova. Acesta este cel de-al doilea motor ce va fi construit la Craiova, unde Ford a investit peste 230 milioane de euro, după premiatul motor EcoBoost de 1 litru ce a fost lansat cu un an în urmă.
Motorul de 1,5 litri beneficiază de tehnologia turbo caracteristică EcoBoost, injecţie directă şi supapă cu distribuţie variabilă şi a fost proiectat pentru a oferi un consum şi mai redus, precum şi niveluri înalte de rafinament, silenţiozitate şi performanţă.
Acest motor va fi mai întâi introdus pe piaţa chineză, pe noul Ford Mondeo ce şi-a făcut deja apariţia la Salonul Auto de la Shanghai. Ulterior, acesta va echipa şi modelul Fusion în America de Nord, în cursul acestui an, dar şi Mondeo în Europa.
„Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor. Mă bucură foarte mult faptul că fabrica noastră va avea o contribuţie semnificativă în sprijinirea cererii mari la nivel global pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2, a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ cinci = 7