Noul SUV Maserati Grecale sosește în data de 22 martie

0
85

Maserati va adăuga un al doilea model SUV în gama sa în luna martie. Noul model poartă denumirea Grecale și se alătura actualului model Levante. Inițial, acest model ar fi trebuit să debuteze în luna noiembrie 2021, dar lansarea a fost amânată.

Motivul principal pentru amânare a fost criza semiconductorilor, criză ce a afectat majoritatea producătorilor de automobile. Maserati spune că din această cauză nu ar fi putut face față unei producții adecvate pentru a răspunde corespunzător cererii globale așteptate pentru noul model SUV.

Maserati Grecale va deveni un rival direct pentru modele ca Porsche Macan sau BMW X4. Noul model folosește arhitectura Giorgio, comună cu cea utilizată de Alfa Romeo pentru modelul Stelvio.

Viitorul model Grecale va utiliza motorizări din cadrul grupului FCA. Cel mai probabil, vom vedea unitatea V6 biturbo de 510 CP preluată de la Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, da și motorul 2.0 cu patru cilindri în variante de 200 și 280 CP. Motorizarea de 2.0 litri va folosi, cel mai probabil, un sistem mild-hybrid. De asemenea, este posibil ca o versiune complet electrică a modelului Grecale să fie lansată ulterior.

Noul model va fi produs în Italia la uzina FCA din Cassino. Maserati și-a numit modelul Grecale, continuând tradiția de a folosi denumirea unor fenomene meteo din Europa sau Africa. Grecale este un vânt mediteraneean, puternic și rece, care apare din cauza zonelor de joasă presiune din Marea Mediterană. Alte modele Maserati ce au utilizat denumiri similare sunt Bora, Ghibli sau Mistral.

Foto: Maserati

http://www.autotestmagazin.ro/maserati-levante-hybrid-a-sosit-in-romania/

http://www.autotestmagazin.ro/editie-speciala-maserati-creata-cu-designerul-vestimentar-japonez-hiroshi-fujiwara/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − sase =