Octavian Varvara – RAR Iași

0
132

Continuăm seria interviurilor cu cei mai longevivi șefi de reprezentanțe RAR. Astăzi, de la RAR Iași, Octavian Varvara.

Octavian VarvaraAuto Test: A fost greu drumul până aici?
Octavian Varvara: Da și nu. Spun „nu” pentru că l-am făcut de plăcere și „da” pentru că au fost trasee foarte dure și multe greutăți de trecut, de-a lungul timpului.
Auto Test: Ce a adus nou Registrul Auto Român?
Octavian Varvara: În primul rând, o modificare de mentalitate. La început deranjam foarte tare când spuneam: „Vă așteptăm cu mașina, să facem inspecția tehnică”. După ce veneau, se supărau dacă nu li se dădea inspecția tehnică, iar mașinile cu probleme erau respinse. De cele mai multe ori spuneau: „Am venit cu mașina, de ce mă respingi”?
Auto Test: Vă amintiți de prima zi la RAR?
Octavian Varvara: Prima zi a fost 24.03.1992. La început a fost tare greu. Două luni și jumătate am muncit singur, eu făceam inspecții tehnice, eu tăiam chitanțe. Primul calculator l-am primit în luna martie a anului 1993. Țin minte că după două luni am vrut să-i facem un upgrade și am fost nevoiți să-l transporăm la București, ca să-i facem această operațiune. Acum se rezolvă în câteva minute.
Auto Test: Cine coordona activitatea la RAR?
Octavian Varvara: Domnul director Ioan Țigănaș a demarat pro­­iec­tul. Eu am lucrat mult cu domnul inginer Rădulescu, șeful departamentului Omologări Individuale și Inspecții Tehnice, dar și cu doamna Țînț Felicia, coordonatoarea Serviciului Personal de la acea vreme.
Auto Test: Care a fost cea mai mare provocare?
Octavian Varvara: Au fost multe, toată viața mea este legată de Registrul Auto Român. Sunt mândru că am făcut două sedii la RAR Iași, în 1997 și în 2006. Ca să vedeți cum este viața, în acest moment încerc „să dau jos” sediul din 1997. Problema este că mă chinui să obțin o autorizație de demolare pe o autorizație de construcție scoasă de mine, acum aproape 20 de ani.
Auto Test: Cum arată RAR Iași?
Octavian Varvara: Este foarte frumos. Avem trei linii, când l-am făcut aveam senzația că este foarte mare. Acum mă gândesc să mai facem o linie.
RAR IasiAuto Test: Au clienții încredere?
Octavian Varvara: Da, avem mulți clienți care se programează și așteaptă cinci zile pentru o verificare tehnică. Îi întrebăm de ce nu merg la una din cele 50 de stații din județul Iași. Îmi spun că ei vin la noi de ani de zile și știu cât de bine se face inspecția la RAR Iași.
Auto Test: Ce ați vrea să schimbați?
Octavian Varvara: RAR-ul este o instituție perfectibilă, nimeni nu este perfect. S-au făcut multe lucruri bune, de-a lungul timpului și mai ales în ultima perioadă, dar se pot face în continuare. În primul rând în ceea ce privește managementul omologării cred că nu ar fi rău să încercăm să stabilim niște timpi care nu au fost făcuți până acum. Mă refer aici la inspecția tehnică, la omologare. Probabil că se vor face.
Auto Test: Cât de important este să ai o echipă bună?
Octavian Varvara: Foarte important. Eu am o echipă nemaipomenită cu oameni de mare caracter. Valoarea unei reprezentanțe este dată de colectiv și, probabil, de șeful de reprezentanță.
Auto Test: Ce mesaje aveți pentru clienți?
Octavian Varvara: Le spun să aibă încredere în noi. RAR este o instituție care va evolua în timp și va continua să facă mult bine.

Interviu realizat de Roxana Nica şi Sorin Barbu

Articolul precedentSpaţiu mobil de lucru: Nissan e-NV200 Workspace
Articolul următorTEST: BMW R Nine-T – Revenire cu stil
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 + noua =