Opel Kadett împlinește 80 de ani

0
79

80 years of appreciation: Oldest Kadett meets youngest Opel Astra. Both were praised by customers and press alike when they made their debuts.

În 1936 primul model Opel Kadett impresiona publicul fiind primul model al constructorului german cu o construcție unitară a caroseriei.

Timp de patru ani a fost construite la Rüsselsheim peste 100 000 de unități în variantele sedan și cabriolet. Prețul de achiziție era de 2100 de mărci germane fiind considerată la rândul ei o reală „mașină a poporului”.

Flowing lines: The 1936 Opel Kadett shows harmonious proportions with a hatchback and integrated headlights.

După 22 de ani Opel reiterează producția modelului cu Kadett A iar până în 1991 se succed cinci generații ajungând la modelul Kadett E care a fost vândut în aproximativ 3.780.000 fiind cel mai bine vândut model Opel până în acel moment şi considerat un real campion mondial al aerodinamicii.

Impressive from all angles: The Opel Kadett was popular right from the start and is now a sought-after classic car.

Varianta cu patru locuri putea să atingă o viteză de aproape 100 km/h ia șasiul cu suspensie faţă independentă Dubonnet şi puntea spate cu arcuri lamelare proveneau de la modelul Opel Olympia. Motorul cu patru cilindri a fost construit după tiparul modelului Opel P 4, avea o capacitate cilindrică de 1.073 cc și dezvolta o putere de 23 cp. Avantajele preluării tehnologiei de la un sistem modular folosit de Opel la acea vreme a reprezentat un factor cheie pentru preţul scăzut al autovehiculului.

Opel led the way in the 1930s, especially with the innovative and revolutionary all-steel unitary body construction.

În 1991 avatarul lui Kadett poartă denumirea Astra F, după a cincea generație, numită Kadett E, preluând denumirea modelului britanic înrudit. Trebuie amintit că cea de-a patra generaţie a modelului Kadett a fost vândută în Marea Britanie, încă din 1980, sub denumirea de Vauxhall Astra. Între 1991 şi 1997 au fost produse aproximativ 4,13 milioane de autovehicule Astra F, acesta devenind cel mai bine vândut model Opel. În procesul de dezvoltare s-a pus accentul pe combinarea designului modern cu spaţiul interior extins, pe confortul sporit şi pe importanţa protecţiei mediului.

Opel-Astra-303815În prezent Opel a ajuns la generația Astra K, lansată anul trecut la Slonul Auto de la Frankfurt, ajungând momentan la peste 275 000 de comenzi.

Primul model Kadett a reprezentat piatra de temelie pentru succesul mărcii Opel în clasa compactă. Până în prezent, 11 generații Kadett și Astra s-au bucurat de succes în segmentul din care fac parte cu peste 24 de milioane de autovehicule Opel Kadett şi Opel Astra vândute. O remarcă a constructorului german menționează că, aliniate unul în spatele celuilalt, toate autovehiculele compacte Opel construite până acum ar depăşi 100.000 km şi ar crea o coloană de autovehicule care ar înconjura ecuatorul de două ori şi jumătate.

Opel-Kadett-Commercial-260404

Articolul precedentBMW: The Escape. O reuşită surprinzătoare
Articolul următorVolkswagen Atlas, noul SUV cu șapte locuri
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 + = opt