Polestar 5, un GT eco

0
70

Constructorul suedez de automobile electrice premium Polestar a confirmat că viitorul său GT electric, cu patru uși, va avea o platformă nou-nouță personalizată construită din aluminiu.

Poate că modelul de serie ce va intra în producție în 2024 ar fi mai ușor de recunoscut sub denumirea Precept, conceptul cu adevărat spectaculos prezentat acum doi ani și care anunța intențiile de dezvoltare a brandului suedezo-chinez înființat în 2017. De la momentul prezentării, etape din derularea procesului de dezvoltare al viitorului model au fost etalate de constructor, inclusiv pe YouTube, iar de curând a anunțat că Polestar 5 va fi mai rapid, mai ușor și mai dinamic datorită noii platforme din aluminiu.

Totuși prea multe detalii tehnice nu au fost dezvăluite, însă au pomenit de faptul că este vorba despre aluminiu lipit și nu sudat, tehnologie care-i va oferi noului model performanțe superlative și avantaje reale de mediu. De-a lungul timpului această tehnologie a necesitat forță de muncă ultraspecializată și a fost dificil de utilizat în vehiculele de producție în masă, problema fiind rezolvată prin dezvoltarea unui proces de producție complet nou, mai rapid, care dezvoltă atât caroseria, cât și platforma, la unison.

În urma noilor materiale și tehnici implicate se așteaptă ca noua caroserie, aflată în „stadiul la alb” (fără componentele dinamice și de siguranță), să cântărească mai puțin decât cea a mașinilor din segmente mai mici, contribuind la îmbunătățirea eficienței vehiculului, a autonomiei EV în lumea reală și a reacției dinamice, toate oferind în același timp niveluri de siguranță de vârf. Adică trebuie să ținem cont că ampatamentul declarat este de 3.100 mm, ceva mai mic decât cel al lui Audi A8. Noua platformă din aluminiu lipit va contribui, de asemenea, la introducerea mai rapidă a noilor tehnologii la calitate înaltă și la rigidizarea platformei.

Asta arată că viitorul GT face parte din eforturile prin care compania încearcă să-și reducă impactul asupra climei cu fiecare nou model, Polestar propunându-și să producă o mașină cu adevărat neutră din punct de vedere climatic până în 2030.

Foto: POLESTAR

http://www.autotestmagazin.ro/polestar-1-steaua-polara-arata-directia/

http://www.autotestmagazin.ro/polestar-2-siguranta-in-stil-suedez/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 × = saizeci patru