Poliţia Română are o autospecială electrică

0
56
Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Poliția Română se „auto”purifică folosind o autospecială electrică. BMW i3 este primul automobil electric folosit de o brigadă de poliție rutieră.

Din 27 iulie 2016 bucureștenii și turiștii care aleg ca destinație capitala României au ocazia să se întâlnească în trafic cu prima autospecială electrică intrată în parcul auto al Poliției.

Prin acest program test, Poliția Capitalei intră pe harta polițiilor din capitalele lumii care folosesc această autospecială electrică în zonele urbane. Modelul testat este similar cu cel furnizat de BMW către poliţiile din Anglia, Austria, Elveţia, Germania, Italia și Los Angeles.

Processed with VSCO with a5 preset

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acceptat propunerea venită din partea Automobile Bavaria Group, ca timp de o lună de zile, polițiștii bucureșteni să testeze o autospecială electrică.

„Am sustinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.” a declarat Michael Schmidt, Preşedintele Automobile Bavaria Group.

Processed with VSCO with a5 preset

Autospeciala electrică este un automobil cu patru locuri,  având o putere de 170 CP, cu o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km, fiind prevăzut cu sisteme optico-acustice destinate activităţilor de supraveghere a traficului rutier.

Același model BMW i3 mai poate fi întâlnit în orașe precum Geneva,  Londra,  Los Angeles, München, Roma sau Viena.  Acest test deschide drumul către servicii moderne de mobilitate, orientate către dezvoltare durabilă şi politici non-poluante.

Processed with VSCO with a5 preset

Despre BMW i3

Este un automobil electric care combină un şasiu din aluminiu și o caroserie din fibră de carbon. Eforturile în dezvoltarea acestuia au urmărit două direcţii principale – o masă redusă, pentru autonomie crescută şi preocuparea pentru un impact real minim asupra mediului, nu doar în ceea ce priveşte emisiile locale.

 

Articolul precedentAccidentele auto – principala cauză a deceselor printre tineri
Articolul următorBMW Motorrad Club în România
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci × 7 =