Vreau la Politia Rutiera!

0
134

Politia Rutiera (4)Orice pretext e bun atunci cand iti dorești cu ardoare un lucru. Este cazul si pentru Politia Rutiera din Dubai care face tot ce este necesar pentru „siguranta traficului rutier”.

Politia Rutiera (3)Așa e, a fost o mica rautate! Adevarul este ca Politia Rutiera din Dubai a ajuns justificat in posesia unui Brabus, in cadrul programului Tune It! Safe!, derulat de Asociatia Tunerilor de Automobile și de Ministerul Transporturilor din Germania, ce are ca scop stimularea firmelor de profil sa aplice metode sigure de modificare a mașinilor. De ce Dubai? Simplu: banii! Emiratul este una dintre cele mai bogate tari din lume, iar cetatenii sai cumpara pe banda rulanta mașini tunate. Așa se face ca firma germana Brabus a donat un exemplar din modelul sau de varf B63S – 700 Widestar politiei rutiere locale. Mașina a fost adaptata, coloristic și ca dotari, noilor misiuni: patrularea zonelor frecventate de turiști și promovarea conceptului Tune It! Safe!

Politia Rutiera (2)B63S – 700 Widestar este construit pe baza modelului Mercedes-Benz G 63 AMG, un monument tehnologic in sine. Dar Brabus iși respecta statutul oficial de constructor auto și nu de simpla firma de tuning și ofera propria varianta de offroader, interpretata in registrul „inalta performanta”. Baza proiectului este motorul V8 de 5,5 litri cu injectie directa de benzina și supraalimentare prin doua turbine, ce ofera standard 544 CP și 760 Nm, suficient pentru o viteza maxima de 210 km/h (limitata electronic, mașina fiind la fel de aerodinamica ca un șifonier…) și un sprint 0-100 km/h in 5,4 secunde. Brabus a inlocuit sistemele de admisie, de carburant și de aer cu propriile variante, la fel ca in cazul turbinelor și al sistemului de evacuare (sport, din inox, cu tevi de eșapament duble, fiecare cu diametrul de 75 mm), iar in plus a umblat „un pic” și in softul motorului. Tragem linie, adunam și rezulta 700 CP și 960 Nm cuplu maxim, ce se traduc prin 4,9 secunde pentru 0-100 km/h și viteza maxima de 240 km/h, limitata și aceasta. Cei 30 km/h in plus nu sunt riscanti, kitul de caroserie Brabus contribuind nu numai cu un efect vizual mai atractiv, ci și cu o aerodinamica imbunatatita. Masivul SUV se mișca și mai bine, indiferent de teren, gratie sistemului de suspensii adaptiv Brabus Ride Control și jantelor din aliaj forjat Brabus Monoblock „Platinum Edition” de 23 inch.

Politia Rutiera (1)Chiar daca este destinat politiei, autovehiculul este un Brabus suta la suta, interiorul fiindu-i prelucrat cu cea mai mare atentie: Alcantara, piele naturala, lemn, fibra de carbon, aluminiu pentru pedalier și pentru padelele de la volan ale transmisiei automate cu 7+1 trepte de viteza. La acestea se aduga lumini cu leduri, atat in habitaclu, cat și pentru blocurile optice exterioare.

Politia Rutiera (5)Am sa inchei mentionand alte cateva mașini din dotarea politiei din micul stat de pe malul Golfului Persic: Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, BMW M6 Gran Coupe, Mercedes AMG SLS Coupe, Audi R8, Bentley Continental GT și, exclusiv pentru politiste, Ferrari FF.

Credit foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× sapte = 42