Porsche Taycan Turbo GT este noul Safety Car din Formula E

0
125

Formula E, competiția dedicată monoposturilor electrice, primește un nou Safety Car în forma celui mai puternic model Porsche Taycan. Noul Taycan Turbo GT poate oferi până la 1000 CP.

Competiția cu monoposturi electrice ce se desfășoară pe circuite stradale în cele mai importante orașe din lume, Formula E, a devenit deja un campionat cu greutate. Dovadă stau numele de prestigiu implicate în acestă competiție.

Și pentru o competiție de succes nu poate lipsi un Safety Car pe măsură. Porsche furnizează acest important element încă din 2019 în forma modelului Taycan Turbo S. Pentru noul sezon ce va debuta la Berlin în weekendul 11-12 mai, rolul de Safety Car va fi asigurat de noul Porsche Taycan Turbo GT, cel mai puternic model electric din gama constructorului german.

Safety Car special

Taycan Turbo GT dezvoltă 789 CP în configurația normală. În schimb, dacă este activat modul Attack, puterea crește până la 1034 CP timp de 10 secunde. Cu pachetul opțional Weissach, acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2,2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Oficialii din Formula E vor avea la dispoziție două exemplare Porsche Taycan Turbo GT, ambele fiind echipate cu elemente specifice: lumini speciale, girofar, extinctoare și echipament de comunicații.

Vă recomandăm și:

Formula E – Gen3: Monopostul viitorului

Porsche Taycan Turbo GT: până la 1100 CP pentru sedanul electric

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru + = 8