RARități: Mercury 99A

0
251
Când o privești și îi auzi motorul V8, cu greu îți vine să crezi că a fost fabricată în urmă cu 85 de ani. E drept că a trecut de curând printr-o reparație generală, în atelierele unui mare restaurator din SUA, de unde a și fost cumpărată de actualul proprietar. Creat ca un concurent pentru De Luxe Ford și Lincoln Zephyr, acest automobil a fost promovat intens ca având un consum redus pentru acea vreme, dar pe lista cu atuurile sale se regăsesc caroseria modernă, bordul unic, torpedoul dotat cu încuietoare și ceas sau parbrizul în formă de V.

În portbagaj, proprietarul avea o bibliotecă în adevăratul sens al cuvântului, în care se regăseau documente originale ale mașinii, fotografii din lunga sa existență, dar și dovezile lucrărilor de restaurare prin care a trecut.

Dacă ați citit până aici, înseamnă că mașina v-a captat atenția fără a mai conta dacă ați reușit să o identificați. Oricum, în imagini este un Mercury 99A, model cunoscut de mulți ca Mercury Eight. Din datele pe care le avem până acum, în România nu mai există niciun alt exemplar similar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 8 = unu