Revoltă în Italia: Ministrul industriei, nemulțumit că Alfa Romeo Milano se va fabrica în Polonia

0
77

Italienii de la Alfa Romeo au lansat un nou model complet electric pe care „l-au botezat” Milano. Automobilul va fi fabricat în Polonia, iar acest gest a fost criticat dur de ministrul industriei al guvernului de la Roma.

Ministrul industriei din Italia, replică dură după ce a aflat că Alfa Romeo Milano se va fabrica în Polonia

Alfa Romeo a prezentat oficial nouă său model SUV de clasă mică despre care se știa că se va numi Brennero, dar al cărui nume a ajuns într-un final Milano. Noul crossover este un urmaș pentru MiTo și Giulietta și este frate de platformă e-CMP2 cu modele ca Jeep Avenger sau Fiat 600e și va costa aproape 30.000 de euro. Doar că decizia ca acest prim automobil electric de la Alfa Romeo să fie fabricat în Polonia a declanșat un scandal.

Ministrul Industriei din Italia a lansat un val de critici împotriva Alfa Romeo după ce celebrul brand din Milano a anunțat planurile de a produce primul său model cu emisii zero în Polonia.

„Un automobil numit Milano nu ar trebui să fie construit în altă țară decât Italia. Conform legii, nu este permis să oferi informații care ar putea induce în eroare consumatorii.

Prin urmare, un vehicul denumit Milano ar trebui să fie fabricat în Italia. În caz contrar, se furnizează informații greșite, ceea ce contravine legislației italiene”, a declarat Adolfo Urso.

Cât ar fi costat Alfa Romeo Milano dacă ar fi fost fabricat în Italia

Atacul lui Urso a fost cumva o replică la declarațiile lui Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis, care a spus că automobilul nu este produs în Italia din cauza costurilor mari. A vorbit chiar de o creștere a prețului de mai bine de 25%

„Dacă Milano ar fi fost fabricat în Italia, prețul de pornire ar fi fost de aproximativ 40.000 de euro, în loc de 30.000 de euro, ceea ce ar fi putut afecta interesul consumatorilor pe piață”, a declarat Tavares.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 × = cinci