Pagani Alisea: omagiu pentru legendarul Zonda

0
78
Pagani Alisea. Sursa FOTO: Institutul European de Design

Pagani a prezentat oficial noul concept Alisea. Doar că proiectul nu a fost realizat de inginerii companiei, ci de un grup de studenți. Ideea tinerilor a fost să aducă un omagiu legendarului automobil Zonda, marcând astfel cei 25 de ani de la debutul primei mașini Pagani.

Pagani Alisea a fost proiectat de mai mulți studenți de la Institutul European de Design

În anul 1999, Pagani a lansat modelul său de serie, Zonda, care a devenit rapid unul dintre cele mai renumite supercaruri din istorie, fiind produs până acum patru ani. Cu toate acestea, legătura emoțională cu Zonda a fost atât de puternică încât marca italiană a avut dificultăți în a-și lua adio de la acest model, chiar și după lansarea lui Huayra.

Pentru a marca acest moment semnificativ, Pagani a dezvăluit noul concept Alisea, creat de către studenții de la Institutul European de Design (IED) din Torino. Design-ul conceptului reprezintă o reinterpretare contemporană a esteticii Zonda.

Comparativ cu predecesorul, Alisea propune o caroserie cu linii fluide și netede, renunțând la elementele aerodinamice agresive și la muchiile ascuțite ale Zonda. Farurile sunt mai rotunjite și mai mici și împreună cu aripile sculptate, conferă conceptului o prezență distinctă.

Pagani Alisea nu va fi transformat în model de serie

Oglinzile subțiri, montate în plafon, sunt menite să maximizeze eficiența aerodinamică. Cu o lungime de 4.52 metri și o lățime de 2.05 metri, Alisea este puțin mai lung decât Zonda, dar păstrează aceeași lățime. Înălțimea sa compactă de 1.06 metri subliniază caracterul sportiv al conceptului.

Partea din spate rămâne fidelă tradiției Pagani, cu cele patru terminații ale evacuării central amplasate și un design nou al stopurilor, împreună cu un eleron și un difuzor aerodinamic.

Interiorul continuă stilul futurist al mărcii, cu un instrumentar digital și un ecran central, completat de comenzi fizice. Scaunele sport cu un design inovator și maneta de schimbare a vitezelor finisată în aluminiu completează atmosfera distinctivă a habitaclului.

Cu toate acestea, Pagani Alisea nu va fi transformat într-un model de serie, rămânând doar un concept cu impact emoțional și estetic puternic. Din păcate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 3 =