Rivian R2 și R3: două noi modele electrice lansate de producătorul american

0
196

Marca americană Rivian a surprins prin lansarea a două noi modele complet electrice: SUV-ul R2, un rival direct pentru Tesla Model Y și modelul compact R3.

Rivian, marca americană specializată în automobile electrice, și-a mărit gama prin lansarea a două noi modele numite R2 și R3. Până acum, Rivian era cunoscută pentru SUV-ul electric R1S și pentru pick-up-ul electric R1T. Rivian produce și un vehicul comercial electric pentru Amazon.

Rivian R2

Odată cu lansarea noului SUV Rivian R2, producătorul american își anunță și intrarea pe piața europeană. Noul model va fi pe piața americană începând din 2026, iar europenii îl vor putea comanda în același an. Cu un look robust, SUV-ul Rivian R2 este un rival direct pentru Tesla Model Y, având o lungime de 4,7 metri și un ampatament de 2,9 metri.

Vor fi disponibile trei variante de motorizare. Modelul de bază va folosi un singur motor electric montat pe puntea spate. Variantele intermediare au două motoare electrice pentru tracțiune integrală, iar cel mai performant R2 va utiliza trei motoare electrice, două fiind amplasate pe puntea spate.

Clienții vor putea alege dintre două baterii, despre care Rivian spune că au o densitate mai mare față de cele folosite de actualele modele și vor putea fi încărcare de la 10 la 80% în mai puțin de 30 minute. Autonomia promisă este de 480 kilometri, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se va face în aproximativ 3 secunde pentru cea mai puternică versiune. Pe piața americană, prețurile pentru Rivian R2 vor începe de la 45.000 USD.

Rivian R3

Cu un aspect de model compact, R3 folosește aceeași platformă și setup al motoarelor electrice ca și R3, dar are dimensiuni mai reduse. Ampatamentul este cu 135 mm mai scurt, măsurând 2,8 metri.

Rivian R3

Versiunea cu trei motoare va purta indicativul R3X, iar aceasta aduce și un aspect mai robust cu anvelope mai late și o gardă la sol mărită față de modelul standard R3.

Rivian R3X

Vă recomandăm și:

Rivian amână lansarea producției din cauza COVID-19

GMC Hummer EV: 1000 de cai putere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× sapte = 28