Robot umanoid pentru întreținerea liniilor feroviare. VIDEO

0
2219

Un robot umanoid, echipat cu „ochi” și două brațe articulate, va avea grijă de liniile ferate din Japonia, iar dacă va avea succes va fi și exportat. Produsul a fost prezentat de West Japan Railways și poate fi folosit pentru mai multe îndeletniciri. Cei care au interacționat cu noul angajat spun că este foarte eficient și sunt mulțumiți de el.

Robotul umanoid produs de West Japan Railways poate manipula obiecte de aproape 40 de kilograme

West Japan Railways (JR West), una dintre cele șase companii din Japan Railways Group, a dezvăluit un robot umanoid gigantic destinat întreținerii liniilor feroviare, conform The Guardian. Japonezii au început să lucreze la el acum ceva timp și după ce au fost mulțumiți de rezultatele prototipului au ajuns și la produsul final, descris drept un „utilaj feroviar greu multifuncțional pentru întreținerea echipamentelor feroviare”.

Noul robot umanoid este montat într-o nacelă aflată pe un vehicul care se poate deplasa pe șine. Acesta poate manipula obiecte de până la 40 de kilograme (88 lb) și are o întindere de până la 12 metri (40 ft). Robotul va fi folosit pentru diverse sarcini, cum ar fi tăierea copacilor, îndepărtarea obstacolelor, vopsirea infrastructurii și înlocuirea sau repararea echipamentelor de semnalizare.

Ce slujbe va putea îndeplini robotul

Mașina de mari dimensiuni este amplasată pe un camion ce se deplasează pe șine, iar un operator controlează robotul, folosind o cască cu ochelari conectați la camere. Când operatorul întoarce capul, robotul replică mișcarea. De asemenea, operatorul poate simți greutatea obiectelor manipulate prin intermediul pârghiilor de control.

Acest robot avansat a fost dezvoltat în colaborare cu Jinki Ittai Co, un dezvoltator de tehnologie robotică, și Nippon Signal Co, o companie de IT și electricitate specializată în infrastructură.

„În viitor, sperăm să folosim mașini pentru toate tipurile de operațiuni de întreținere a infrastructurii noastre, iar acest lucru ar trebui să ofere un studiu de caz pentru modul de abordare a deficitului de forță de muncă”, a declarat președintele companiei, Kazuaki Hasegawa, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul companiei este convins că noile echipamente vor îmbunătăți siguranța, pentru că oamenii nu vor trebui să mai urce pe liniile catenare aeriene.

„Mecanizarea va contribui foarte mult la obiectivul de eliminare a accidentelor de muncă cauzate de șocuri electrice sau căderi și va duce, de asemenea, la îmbunătățirea siguranței”, a explicat compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 + unu =