Rolls-Royce Arcadia Droptail: exemplar custom unicat

0
163

Rolls-Royce a prezentat modelul unicat Arcadia Droptail, al treilea din seria de modele speciale dezvoltate de divizia Rolls-Royce Coachbuild, specializată în exemplare custom.

Rolls-Royce Droptail este un model special din gama constructorului britanic de lux. Prezentat în luna august 2023, Droptail va fi construit în doar patru exemplare, fiecare personalizat special. Primul exemplar a purtat numele La Rose Noire, al doilea este Amethyst.

În imagini avem a treia iterație a modelului Droptail, numit Arcadia. Personalizat de către divizia Rolls-Royce Coachbuild, acesta se prezintă cu elemente inspirate din arhitectura asiatică și este vopsit într-o nuanță de alb infuzat cu particule de aluminiu și sticlă pentru a crea un efect special. Pentru contrast, capota a fost personalizată în nuanța de negru, aceeași nuanță afișată și de plafonul amovibil.

Interior inspirat din lumea iahturilor de lux

Lemnul este prezent la interior, fiind un element important în personalizarea acestui automobil unicat. Au fost folosite nu mai puțin de 233 de elemente din lemn dintre care 76 sunt amplasate în zona portbagajului, într-un finisaj specific iahturilor de lux. Rolls-Royce spune că au fost necesare 8000 de ore pentru proiectarea și finisarea suprafețelor din lemn.

Un alt element special este ceasul analog montat în habitaclul modelului Rolls-Royce Arcadia Droptail. Asamblat manual în cinci luni, acesta are un pattern multifațetat ce îi conferă un aspect aparte. Sunt 119 mini suprafețe încrustate, o trimitere directă la aniversarea celor 119 ani pe care Rolls-Royce i-a împlinit în 2023, atunci când clientul modelului Arcadia a văzut pentru prima dată designul modelului special.

Rolls-Royce Arcadia Droptail folosește propulsorul V12 de 6.75 litri ce oferă 600 CP. Prețul acestui exemplar personalizat nu a fost comunicat, dar un Rolls-Royce Droptail pornește de la peste 23 milioane de euro, iar prețul exemplarului Arcadia este estimat undeva la 28 milioane euro.

Vă recomandăm și:

Rolls Royce Boat Tail: Ultra-exclusiv

Rolls-Royce Ghost: Lux la superlativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 8 = saisprezece