Hyundai Ioniq 5 facelift: schimbări minore de design și baterie mai mare

0
182

Hyundai a lansat oficial versiunea cu facelift a modelului Ioniq 5. Noul model a debutat pe piața din Coreea de Sud urmând ca ulterior să își facă apariția și în Europa.

Modelul electric Hyundai Ioniq 5 a debutat cu trei ani în urmă, luând lumea auto prin surprindere cu designul retro-modern. Coreenii au decis că este vremea pentru un facelift care aduce o serie de modificări minore de design plus o serie de îmbunătățiri tehnice.

Update optic și tehnic

La nivel optic, grila frontală și spoilerele au fost revizuite având acum un design nou. Spoilerul spate este mai lat cu 50 mm, iar lungimea mașinii a crescut cu 20 mm. Hyundai a adăugat jante cu design nou, iar luneta spate beneficiază de un ștergător preluat de la versiunea performantă Ioniq 5 N. Lipsa unui ștergător pentru lunetă a fost una dintre principalele nemulțumiri ale clienților europeni.

La interior, Hyundai a mai adăugat o serie de butoane fizice, climatizarea are comenzi mai logice, iar volanul include acum zone iluminate.

Clienții vor putea opta și pentru o versiune cu look agresiv numită N Line, ce va fi integrată în gamă între modelele normale și cel performant pregătit de divizia N. Ioniq 5 N Line vine cu jante de 20 inci, look agresiv, embleme N Line, scaune sport și cusături roșii pentru tapițeria scaunelor.

Baterie mai mare

La nivel tehnic, motorizările electrice au rămas identice, dar Hyundai a montat o baterie mai mare cu o capacitate de 84 kWh. Actualul model folosește o baterie de 77 kWh. Cifrele oficiale pentru autonomie nu au fost comunicate.

Hyundai Ioniq 5 facelift și Ioniq 5 N Line vor debuta pe piața din Coreea de Sud în această lună. Ulterior, pe parcursul anului, noile modele vor fi disponibile și pe piețele globale.

Vă recomandăm și:

Hyundai lansează brandul IONIQ dedicat vehiculelor electrice

Hyundai Bayon facelift: modificări minore pentru SUV-ul coreean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte + 3 =