România frumoasă – Călătoriți!

0
46

romania frumoasa (3)Călătoriţi! Călătoriţi! Oriunde v-aţi afla! Este o poveste pe care o ştim din copilărie, despre România frumoasă și relieful ei bogat şi fascinant. Poate că povestea ne-a fost spusă de atât de multe ori, încât în urechile multora a devenit un slogan gol de conţinut.

Drept urmare, unii au considerat că nu este cazul să verifice cum stau lucrurile şi au optat pentru călătorii exclusiv în afara graniţelor, fără să fi cunoscut mai întâi propria ţară. Eu vă propun să verificăm pas cu pas, drum cu drum, cât de multe zone frumoase are România. De această dată vă voi povesti despre minunea de la Orşova.
romania frumoasa (1)Am pornit la drum într-o sâmbătă dimineaţa, cu norocul unui soare superb de toamnă prietenoasă. Prietenoasă, prietenoasă, dar parcă destul de rece pentru motocicletă, aşa că am urcat la volanul noului Nissan Qashqai. Elegant, cu linii armonioase, modelul are un look de-a dreptul reuşit şi se „aşază” excelent pe şosea. Cred că l-aţi remarcat în trafic. Modelul pe care îl conduc nu are cel mai puternic motor din lume, la cei doar 115 CP, dar este suficient pentru oraş sau pentru deplasări de agrement. Poate fi o maşină bună de familie, întrucât are un habitaclu generos şi un portbagaj de dimensiuni decente.
romania frumoasa (2)Dacă motorul nu este punctul forte, în schimb, la capitolul tehnologie, modelul are cam tot ce ţi-ai dori… de la sistem de navigaţie cu SD card, display color de 7 inch touchscreen, la asistenţă lumini fază lungă, recunoaştere indicatoare rutiere, avertizare încălcare bandă, anticipare frânare de urgenţă, conectare Smart Phone şi cameră de luat vederi pentru marşarier. Este clar o maşină pentru anul 2015…
Cu muzica celor de la Queen în difuzoare, cei peste 370 de kilometri s-au scurs uşor. Partea mai plictisitoare este până la Piteşti, dar drumul devine din ce în ce mai frumos, cu cât te apropii de Dunăre. De la Piteşti la Craiova am călătorit pe E 574, apoi, prin Filiaşi, pe E 70 până la Drobeta Turnu Severin. Ultima bucată de drum, până la Orşova este o adevărată poezie! Şoseaua şerpuieşte la înălţime pe lângă Dunăre. Zona Cazanelor Dunării, clisura, pereţii de stâncă impunători care se revărsa în apele mari ale Dunării, totul este de o frumuseţe care îţi taie respiraţia. Cum să nu vizitezi această minunată zonă a României? Sunt foarte multe pensiuni aşezate pe mal, semn că turismul s-a dezvoltat în zonă în ultimii ani. Nici nu ai cum să simţi oboseala drumului când te trezeşti în faţa unui astfel de peisaj!

romania frumoasa (4)Ne-am petrecut seara în Dubova, pe terasa unui restaurant-ponton, sub un adevărat spectacol de milioane de stele. Nu foarte departe de noi se afla monumentul Decebal – cea mai mare statuie sculptată în stâncă din întreaga Europă, cu o înălţime de 40 de metri şi o lăţime de 25 metri.

romania frumoasa (5)Cu ochii la stele, cu vocea Dunării atât de aproape, totul devine atât de limpede – călătoriţi, oriunde v-aţi afla! În 20, 50, 100 sau 370 de kilometri de casă puteţi descoperi locuri fascinante!

Articolul precedentTEST: Mitsubishi L200 – Asistent personal
Articolul următorŞi ce dacă nu au roţi?
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 × = cinci