Productie Rombat pentru sisteme start stop la Bistrita

0
78
La sfarsitul lunii septembrie s-a deschis in mod oficial linia de productie de baterii pentru autoturismele echipate cu sistemul start stop. In exclusivitate pentru AutoTest, Ioan Repede, Director General  al Rombat a declarat:
„Contractele cu producatorii de automobile pentru baterii de pornire sunt o siguranta a vanzarilor. Totusi, pe piata de retail livram cam 500.000 de bucati anual, ceea ce inseamna ca Rombat detine aproximativ jumatate din piata bateriilor auto din Romania. Plecand de la aceste cifre, rezulta ca anual sunt inlocuite un milion de baterii. O mare parte din acestea ajung la centrul de reciclare din Copsa Mica de unde se recupereaza atat plumbul cat si plasticul de la carcase. Plumbul vine la Rombat sub forma de lingouri unde este laminat si formeaza grilele iar plasticul ajunge din nou carcasa in fabrica de injectat mase plastice. Din pacate nu avem un furnizor de acid sulfuric din tara astfel ca suntem nevoiti sa importam.

Unitatea de productie nou deschisa la Rombat Bistrita isi va arata cu adevarat valoarea cand va intra in vigoare obligativitatea de a produce automobile dotate cu sistem start/stop. Pana atunci, adica in 2015, productia va creste de la 350.000 de baterii pe an la peste un milion.

Daca piata o va cere, oricand se poate modifica productia si pentru acoperirea altor necesitati precum baterii stationare, baterii pentru masini hibride sau exclusiv electrice.”

Noua capacitate de productie poate livra anual 700.000 de baterii pentru masini cu tehnologia start/stop, cu scopul de a reduce emisiile de CO2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − = patru