Sculpturi în cauciuc

0
117

sculpturi in cauciuc (2)În timp ce mulți artiști cheltuiesc sume mari de bani pe materialele cu care lucrează, Blake McFarland nu are această problemă. Artistul face sculpturi din cauciuc uzat. „Acest material îl găsești peste tot”, a explicat Blake.

sculpturi in cauciuc (5)sculpturi in cauciuc (7)Artistul s-a născut și a crescut în oraşul San Jose,din California. În liceu era foarte pasionat de atletism, dar talentul la baseball l-a ajutat să obțină o bursă la San Jose State University. La finalul studiilor a plecat acasă cu o diplomă în Psihologie, dar și cu mai multe cupe obținute în urma victoriilor de pe terenul de baseball.

sculpturi in cauciuc (4)sculpturi in cauciuc (8)De altfel, în anul 2011, Blake și-a început cariera și din postura de jucător profesionist de baseball. În paralel, s-a întors la unul dintre visele sale: pictura. „Eram copil când am pictat prima oară. Sau, mă rog, așa am încercat. M-am gândit să-i fac mamei o surpriză și când s-a întors de la serviciu nu mi-a mai recunoscut camera, o modificasem complet” povestește jucătorul de baseball. Blake voia mereu mai mult și într-o zi s-a gândit să se apuce de sculpturi din pneuri. Premiile au apărut rapid și în acest domeniu, iar jurnaliștii americani l-au lăudat pentru inițiativă. „Blake McFarland este mai mult decât un jucător de baseball. Creațiile sunt fabuloase și te îndeamnă să protejezi mediul” au scris cei de la Jays Journal. Californianul a fost invitat de mai multe galerii să-și expună sculpturile și să-și spună povestea. Artistul a dezvăluit că pentru fiecare dintre acestea folosește între o sută și patru sute de anvelope, sigur că totul depinde de mărimea și complexitatea operei. „Arta mea vreau să fie atrăgătoare din punct de vedere vizual, dar și eco-friendly”. Din acest motiv folosește cauciuc 100% reciclabil, iar rezultatele sunt uimitoare și spectaculoase în același timp. Sculpturile în cauciuc par să prindă viață, iar colecția artistului este impresionantă și cuprinde urși, pume, babuini, jaguari, urși panda, rechini ciocan, dar și o mulțime de vaze personalizate. Succesul i-a adus și „comenzi” importante, așa că a realizat un cal sălbatic pentru Western Michigan University, dar și viezurele Universității din Wisconsin. Artistul a mers și mai departe și s-a apucat să „picteze” tablouri din… dopurile sticlelor de vin.

sculpturi in cauciuc (3)„Să nu vă închipuiți că beau atât de mult vin” a spus amuzat Blake în momentul în care a dezvăluit că a folosit, pentru o lucrare, chiar și patru mii de dopuri. Tablourile arată foarte frumos și au fost cumpărate, în special, de proprietarii de crame sau restaurante. Clienții au explicat că aceste lucrări dau o notă sofisticată locului în care sunt expuse. Afacerea lui Blake merge ca pe roate. Creațiile sale sunt vândute în galerii, dar și pe site-ul personal, iar încasările îl ajută să-și ducă visul mai departe. Sportivul a mărturisit că are o mulțime de idei și a promis că anul viitor o să ne uimească din nou.

Text: Cristina POP / Foto: Blake McFarland

Articolul precedentDe la patru roți la ambarcațiuni
Articolul următorCaroseria din plastic?
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 + cinci =