Sir Stirling Moss – final de drum pentru o legendă a sportului cu motor

0
136

Unul dintre cei mai cunoscuți piloți auto, Sir Stirling Moss, s-a stins din viață la vârsta de 90 ani.

Este doliu în lumea sportului cu motor după ce legendarul pilot britanic Stirling Moss a trecut în  neființă la vârsta de 90 de ani. Moss rămâne în istoria motorsportului ca unul dintre cei mai longevivi piloți, unul dintre cei mai mari artiști ai volanului care nu a cucerit niciodată un titlu în Formula 1.

Moss a fost de patru ori vicecampion în Formula 1 între anii 1955 și 1961, dar marele titlu nu a făcut parte din palmaresul său impresionant. Stirling Moss a înregistrat 212 victorii în cele 529 de curse la care a luat startul.

Pilotul britanic a câștigat cursa de Formula 1 de la Monte Carlo din 1961, dar un an mai târziu a fost forțat să își încheie cariera profesionistă în urma unui accident suferit pe circuitul britanic de la Goodwood, în urma căruia a stat o lună în comă și a fost parțial paralizat timp de 6 luni.

Chiar și așa, Stirling Moss a rămas mereu implicat în lumea sportului cu motor, participând în raliuri și etape de anduranță. Ba chiar a încercat o revenire în Campionatul Britanic de Turisme în 1980. Însă, poate cea mai mare realizare a sa în lumea sportului cu motor este victoria în celebra cursă Mille Miglia din 1955 la volanul legendarului model Mercedes-Benz 300 SLR.

Sir Stirling Moss a încetat din viață pe 12 aprilie, la reședința sa din Londra, în urma unei lungi suferințe. Moss se retrăsese din viața publică acum doi ani. În 2010 a suferit un accident casnic în urma căruia și-a fracturat ambele picioare, dar chiar și după acest eveniment, Moss a participat activ la o serie de evenimente auto.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 8 = patruzeci opt