Pot merge cu mașina la spălătorie, la service sau la ITP în aceste zile? Iată răspunsurile Poliției

0
66

Vești bune, dar și reguli noi pentru posesorii de autovehicule care sunt nevoiți să meargă la service-uri pentru reparații urgente sau vor să ducă mașina la spălătorie. Ordonanța Militară nr. 8 a venit cu noutăți pentru șoferi și permite ieșirea din casă chiar și pentru achiziționarea unui autovehicul sau a unor piese auto, dar polițiștii atrag atenția că deplasările sunt acceptate doar în anumite condiții.

Iată răspunsurile la trei întrebări care sunt adresate frecvent pe rețelele de socializare!

1. Pot să merg cu mașina la service-ul auto?

Da! Autoritățile spun că activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio ordonanță militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere și bifând punctul privind acoperirea necesităților persoanei/motiv justificat.

În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc).

Recomandarea noastră: obțineți (eventual prin e-mail) o dovadă că mașina a fost programată la un anumit service auto sau că a fost predată unui atelier autorizat, pentru a le putea demonstra organelor de control că vă îndreptați către service sau că sunteți pe traseul de întoarcere către locuință, după ce ați lăsat mașina la reparat.

2. Pot merge la spălătoria auto ca să îmi curăț autovehiculul?

Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, doar atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe propria răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/motiv justificat.

Recomandarea noastră: alegeți să mergeți la spălătoriile cele mai apropiate de locuință sau la cele self service și așteptați în mașină până când vă vine rândul, pentru a interacționa cu cât mai puține persoane.

3. Mă pot deplasa la RAR sau la stațiile autorizate pentru a efectua inspecția tehnică periodică a unui autovehicul?

Da, aceste deplasări sunt premise de ordonanțele militare aflate în vigoare, iar persoana care efectuează deplasarea trebuie să bifeze punctul al doilea din declarația pe propria răspundere, referitor la asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor. Țineți cont că, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expirat, pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară se dispune şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine şi suspendarea înmatriculării.

Recomandarea noastră: nu așteptați să expire ITP, pentru că legile actuale nu permit circulația pe drumurile publice a unui autovehicul aflat în această situație și o să aveți nevoie de o platformă cu care să-l transportați pentru a nu încălca legislația.

http://www.autotestmagazin.ro/ce-completezi-in-declaratia-pe-propria-raspundere-cand-mergi-la-itp/

http://www.autotestmagazin.ro/eduard-palaghita-sedinta-foto-cu-dacia-1300-in-new-york-ul-pustiu-galerie-foto/

http://www.autotestmagazin.ro/cum-ajungi-la-service-in-timp-de-pandemie-noutati-restrictii-si-recomandari/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 1 = cinci