Sistemul Tesla Autopilot, o nouă înfrângere. Un Model 3 a intrat direct într-un camion răsturnat | VIDEO

0
69

Sistemul Tesla Autopilot, înfrângere usturătoare. O Tesla Model 3, cu funcția de rulare autonomă activată, „a văzut” mult prea târziu un camion răsturnat pe autostradă. Incidentul s-a petrecut în Taiwan și a fost surprins de camerele de supraveghere de pe șosea.

S-a vorbit mult despre sistemul Tesla Autopilot. Cum o să ne ajute la condus și cum șansele de a avea un accident vor fi mult diminuate. Cei care susțin această teorie au suferit o serioasă înfrângere. La fel și sistemul Tesla Autopilot.

O mașină Tesla model 3, echipată cu acest sistem, a fost implicată într-un accident care s-a produs în condiții foarte bune de vizibilitate, pe o autostradă din Taiwan. Mașina „a văzut târziu” un camion răsturnat, care ocupa două benzi de circulație. A frânat în ultimul moment și a intrat cu viteză direct în acoperișul camionului. Camerele de pe autostradă au surprins momentul.

Presa din Taiwan scrie că doar anumite funcții ale sistemului Autopilot ar fi fost activate și de aceea mașina ar fi frânat atât de târziu. Bărbatul de la volan nu a fost rănit și a mărturisit că nu se aștepta ca sistemul să fie atât de slab.

Ce este sistemul Tesla Autopilot

Tesla Autopilot este un sistem de rulare autonomă, bazat pe senzori și camere. Acesta poate vira, accelera și frâna automat. Șoferul poate dezactiva acest sistem dacă acționează un comutator sau dacă apasă pedala de frână. Sistemul devine inactiv și atunci când șoferul preia controlul volanului. Problema este că sistemul are parte de tot mai multe plângeri. „Bloomberg” a realizat un sondaj printre 5.000 de posesori Tesla Model 3, iar 1600 dintre aceștia au spus că, în situații limită, sistemul nu a funcționat cum ar fi trebuit.

În urma unui sondaj realizat de „Bloomberg” și care a vizat 5.000 de proprietari de Model 3, se arată că 1.600 dintre aceștia s-au aflat, la un moment dat, în situații limită în care sistemul nu a reacționat așa cum ar fi trebuit. 13% dintre șoferii chestionați susțin că funcția Autopilot i-a pus în pericol, în timp ce 28% au dezvăluit că i-a salvat din situații periculoase. Șase șoferi menționează că sistemul a provocat un accident.

Articolul precedent8CTF sau momentul când Maserati a cucerit America
Articolul următorMini Countryman facelift: Refresh pentru SUV-ul britanic
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 2 = doi