Skoda Enyaq iV: Primul SUV electric din Cehia

0
104

După o lungă campanie de teasing, Skoda a lansat oficial primul SUV electric realizat de la zero. Alături de Citigo-e iV, Enyaq iV devine noul model electric produs la  Mlada Boleslav.

Enyaq iV este prima Skoda realizată pe platforma MEB de la Volkswagen. Este aceeași platformă folosită și de modelul VW ID.3, iar în viitor și de modelul spaniol Cupra el-Born. Skoda Enyaq are un gabarit similar cu modelul SUV Kodiaq. Va fi disponibil cu trei baterii și cinci puteri diferite, din luna aprilie a anului 2021.
Platforma MEB produsă de Grupul VW începe să fie folosită și de alte mărci din grup așa cum a fost cazul și cu MQB pentru modelele convenționale. După ce VW ID.3 a inaugurat-o pe cea electrică (MEB), Grupul VW a prezentat viitoarele modele pe această platformă: Seat El-Born, Audi Q4 e-tron/Q4 e-tron Sportback și acum Skoda Enyaq.
Aceasta măsoară 4.649 mm lungime, 1.879 mm lățime și 1.616 mm înălțime, fiind cu 50 mm mai scurtă, cu 3 mm mai lată și cu 39 mm mai scundă decât Kodiaq.
Skoda spune că Enyaq va oferi un interior la fel de spațios precum cel din Kodiaq, la o lungime mai mică decât a noii Octavia (este cu 40 mm mai scurtă). Volumul portbagajului este generos, de 585 litri.
Designul lui Enyaq se înscrie în linia actuală de design a lui Skoda. Opțional, se oferă grila radiatorului iluminată cu 130 de LED-uri (standard la RS iV și opțional la Enyaq 80 iV și Enyaq x iV), Crystal Face cu faruri LED Matrix și stopuri full LED.
Enyaq va fi disponibilă cu trei baterii combinate cu cinci puteri ale motoarelor și tracțiune spate sau integrală.
Modelul de bază, Enyaq iV 50, vine cu baterie de 50 kWh și motor de 150 CP care antrenează puntea spate. Autonomia WLTP este de 340 km.
A doua versiune, Enyaq iV 60, are baterie de 62 kWh și motor de 180 CP care antrenează puntea spate, autonomia WLTP fiind în acest caz de 390 km.
Cea mai mare baterie are 80 kWh și este disponibilă la următoarele trei versiuni: Enyaq iV 80 cu motor de 204 CP și tracțiune spate, Enyaq iV 80X și două motoare electrice pentru tracțiune integrală și o putere de 265 CP. Versiunea de top este Enyaq iV RS cu două motoare electrice și un total de 306 CP.
Versiunea cu baterie de 80 kWh Enyaq 80 iV oferă cea mai mare autonomie, de 510 km, măsurată conform standardului WLTP.
Versiunile cu tracțiune integrală au două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, bateria fiind amplasată în podea, între punți, și fiind parte a structurii de rezistență.
Skoda promite o echipare standard bogată încă de la versiunea de bază a lui Enyaq 50 iV: clima duală, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, keyless start, radio digital DAB, faruri LED și încărcare rapidă la curent continuu cu până la 50 kW.
După modelul lui 1st Edition de la VW ID.3, și Skoda Enyaq va fi disponibilă într-o serie specială de lansare de 1.895 unități, numită Founders Edition, în care 1895 reprezintă anul înființării firmei. Această serie specială va avea o inscripție pe volan cu numărul exemplarului respectiv din cele 1895 unități. Seria specială Founders Edition vine cu jante de 21 inci și EcoSuite și va fi disponibilă din primăvara lui 2021.

Foto: Skoda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× patru = 8