Sportiv și economic

0
35

Până acum, Audi nu a asociat litera S, ce desemnează modelele sale sportive, vreunuia dintre crossoverele din gama Q. De aceea, constructorul din Ingolstadt a surprins pe toată lumea atunci când a prezentat versiunea S a lui Q5. Surpriza a fost dublă, pentru că mai așteptat era SQ3, cu motor turbo pe benzină, și pentru că a fost vorba despre un diesel.

Audi SQ5 este animat de un 3.0 V6 TDI, provenit de la A6, ce dezvoltă 313 CP și cuplu maxim de 650 Nm și este asociat unei transmisii Tiptronic cu 8+1 trepte. Evident, tracțiunea se face pe toate roțile. SQ5 TDI are nevoie de 5,1 secunde pentru sprintul 0-100 km/h și atinge viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic). Consumul mediu se cifrează la 6,8 l/100 km, conform producătorului.

Șasiul noului model a fost revizuit, pentru a face față puterii și cuplului motor mari, iar servodirecția electromecanică a fost recalibrată, pentru a permite un comportament rutier cât mai dinamic. De asemenea, garda la sol a fost redusă cu 3 cm, iar jantele standard, din aliaj ușor, au diametrul de 20 inci.

În ciuda potențialului sportiv, Audi SQ5 TDI este relativ discret din punct de vedere estetic: grilă a radiatorului cu nervuri cromate și emblema liniei „S”, spoiler față ceva mai agresiv, eleron generos și difuzor de aer ce include cele patru țevi de eșapament din inox.

Audi SQ5 TDI va fi comercializat în Europa începând din primul trimestru al anului viitor, la un preț ce urmează a fi anunțat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × = 4