STELLANTIS: moment important pentru PSA și FCA

0
50

STELLANTIS este numele noii corporații ce va rezulta în urma finalizării fuziunii 50:50 dintre Peugeot SA („Groupe PSA”) și Fiat Chrysler Automobiles NV („FCA”). Este un pas important al demersului comun anunțat în acordul de combinare a celor două grupuri în luna decembrie a anului trecut.

Procesul de identificare a noului nume a început curând după această perioadă, iar numele STELLANTIS va fi utilizat exclusiv la nivelul grupului ca brand corporativ. Originea noului nume se află în verbul latin „stello” care s-ar traduce prin „a străluci printre stele”. După cum se preciza în comunicatul emis miercuri seara „originea latină a numelui aduce un omagiu istoriei bogate a companiilor sale fondatoare, în timp ce evocarea astronomiei surprinde adevăratul spirit de optimism, energie și reînnoire care conduce la această fuziune…”.

Următorul pas în acest proces va fi stabilirea unui logo, care împreună cu numele, va deveni identitatea de marcă a noii corporații. Numele și siglele mărcilor componente ale Grupului STELLANTIS vor rămâne neschimbate: Peugeot, Citroën, DS, Opel și Vauxhall, alături de Chrysler, Dodge, Ram, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Abarth și Maserati.

Finalizarea proiectului de fuziune 50:50 se va produce în primul trimestru al anului 2021, dacă cele două consilii de administrație și autoritățile aniti-trust vor fi de acord, moment în care noua corporație va deveni al patrulea mare producător auto din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − = sase