Superb și practic

0
47

După cinci ani de la lansare, a doua generație Skoda Superb a trecut printr-un proces de împrospătare tehnologică și stilistică. În urma faceliftului, „purtătorul de stindard” al mărcii cehe, în ambele variante de caroserie, Sedan şi Combi, impresionează cu un design proaspăt și atractiv, un nou interior și noi soluții tehnice. Schimbările cele mai evidente s-au produs la exterior, unde Superb a adoptat partea frontală ce dă noua identitate de marcă a Skoda și un alt design pentru zona posterioară, inclusiv blocurile optice. De asemena, în ofertă au apărut încă două culori, un gri metalizat și un alb „lunar”, precum și jante noi și lumini cu tehnologie LED, atât la faruri, cât și la stopuri.

Interiorul este disponibil cu noi variante de tapiserii și de construcție a volanului (cu trei sau patru spițe), spații suplimentare de depozitare, portbagaj cu planșeu dublu și mai multe soluții de ancorare a bagajelor. Firește, tradiția modelului a fost respectată, pasagerul din dreapta-spate având la dispoziție nelipsita umbrelă, așezată în locașul său special de pe ușă, și un spațiu pentru picioare comparabil cu cel dintr-un Rolls Royce, obținut prin adoptarea unui scaun față configurat special.
Echipamente noi, precum faruri adaptive, sistem de asistență la pornirea în rampă, detectorul de oboseală a șoferului, cu alarmă încorporată, acces și demaraj fără cheie și ultimele versiuni ale sistemelor de activare automată a frânei de parcare și de navigație-multimedia din panoplia Volkswagen se află acum și în catalogul Skoda Superb.
Sub capotă nu s-au produs mari modificări, ci mai mult optimizări. Toate versiunile diesel, dar și varianta cu motor pe benzină 1.4 TSI de 125 CP, au fost dotate standard cu sisteme start-stop și de recuperare a energiei de frânare și afișează valori ale consumului mediu cu până la 19% mai mici decât înainte, ca și emisii de noxe mai reduse. De exemplu, versiunea 1.6 TDI 105 CP GreenLine are un consum mediu de motorină de 4,2 l/100 km și emisii de CO2 de 109 g/km (4,4 l și 114 g, la precedentul model), conform producătorului.
Skoda Superb facelift va fi comercializată în Europa de la sfârșitul lunii iunie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 4 = unsprezece