SUV-urile bunicilor

0
79

Text și ilustrație – Gabriel Manole

Când spui SUV, te referi la o specie auto apărută de curând. Noi ne-am întrebat însă  cum ar fi arătat asemenea maşini dacă ele apăreau acum mulţi ani, pe vremea unor automobile aproape clasice în prezent… BMW E21, Fiat 500 sau Trabant. Vă propun un exercițiu de imaginație. Haideți să ne gândim cum ar fi arătat SUV-urile pe vremea bunicilor…

SUV BMW
Punctul de inspirație a fost un BMW Seria 3 ( E 21 ), o maşină văzută doar prin reviste la vremea respectivă, dar care mi-a marcat copilăria.

Cred că este şi greu acum să se determine cine pe cine a influenţat… publicul prin cererea sa… sau producătorii, care simţind interesul mocnit al pieţei, au ieşit la „pescuit” clienţi oferind în prezent SUV-uri aproape în orice clasă de automobile. Ipotetic vorbind, dacă acest interes ar fi putut să fie stârnit în Europa undeva între anii 70 – 85, ne-am întrebat cum ar fi arătat nişte SUV-uri ale acelor vremuri. Posibilele modele au fost realizate  având ca baza de pornire vehiculele existente ale acelor timpuri. Putem spune că aceasta joacă este un exerciţiu de imaginaţie pentru o istorie alternativă, sau un univers paralel. Referitor la modelele alese, am optat pentru BMW, Fiat, dar şi un reprezentant emblematic al estului: Trabantul.

SUV Fiat
Sursa : Fiat 500, o prezenţă carismatică care nu putea să fie ratată.
SUV trabant
Sursa : Trabant, maşina estului care a adunat o comunitate unită de automobilişti indiferent de ţară.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 + sapte =