T-ul de la Macan

0
153

Porsche și-a extins gama cu o nouă variantă a SUV-lui Macan care poartă în final litera T, considerată specială de constructorul german.

Practic, Macan T este prima mașină sport cu patru uși care poartă denumirea specială rezervată în timp modelelor 911 și 718. Și contrar celor mai multe păreri, T-ul nu vine de la „turbo” ci de la Touring, adică modele care, conform spuselor constructorului, oferă o „experiență de condus deosebit de autentică”. Fidel spiritului Porsche 911 T din 1968, T-ul de azi presupune un design atletic combinat cu un performant motor turbo de doi litri și o gamă de echipamente standard ideale pentru un stil de condus sportiv, fapt care poziționează modelul în gamă între „frații” Macan și Macan S.
Altfel spus, „benzinarul” turbo, în patru cilindri, dezvoltă o putere de 265 CP și un cuplu motor maxim de 400 Nm, și este cuplat la o transmisie cu șapte trepte cu dublu ambreiaj (PDK) cu comutare rapidă și cu sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM), caracteristici care ar trebui să ofere experiența de condus încântătoare menționată mai devreme. Adică, în comparație cu grupul motopropulsor V6 de la Macan S, cel al lui „T” cântărește cu 59 kg mai puțin, fapt ce-i oferă SUV-ului performanțe remarcabile la demarare și o capacitate optimă de virare. Iar dacă este este echipat și cu pachetul Sport Chrono standard, care include comutatorul de mod și butonul Sport Response de pe volan, Macan T accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde și atinge o viteză maximă de 232 km/h.

Și nu în ultimul rând Macan T este singurul model Porsche care are în dotarea standard Porsche Active Suspension Management (PASM) și are caroseria coborâtă cu 15 mm. Barele anti-ruliu de pe puntea față sunt mai rigide optimizându-se astfel răspunsul direcției și oferind SUV-ului o manevrabilitate extinsă.
Livrările în Germania vor începe în aprilie 2022, însă Porsche Macan T poate fi deja comandat la un preț de pornire de 72.523 EUR, inclusiv TVA, cu dotările specifice țării și pieței de desfacere.

Foto: Porsche

http://www.autotestmagazin.ro/porsche-e-mobility-electrizant/

http://www.autotestmagazin.ro/test-porsche-taycan-4s-blitzkrieg/

http://www.autotestmagazin.ro/porsche-mission-r-misiunea-r-doua-lumi-intr-una/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = noua