Top 10 mașini care se strică cel mai rapid

0
183

Întâmpinăm adesea provocări legate de fiabilitate atunci când ne orientăm către achiziționarea unei mașini noi. Nimeni nu își dorește un vehicul susceptibil de defecțiuni frecvente sau care implică investiții semnificative de bani pentru reparații. În era noilor tehnologii, odată cu implementarea acestora, pot apărea și noi probleme până când producătorii le optimizează. Multe ele sunt rechemate „la fabrica mamă” pentru rezolvarea acestor probleme și avem o mulțime de exemple în acest sens.

Care sunt mașinile care se strică cel mai rapid

Desigur, există mașini care nu întâmpină probleme majore, iar cele minore pot fi rezolvate rapid de producător. Cu toate acestea, există și situații mai puțin favorabile, iar Car Help Corner a alcătuit o listă a brandurilor auto cu cea mai redusă reputație în materie de fiabilitate. Acestea sunt mașinile pe care potențialii clienți ar trebui să le evite când își caută o mașină nouă. Topul a fost creat pe baza datelor colectate în America de Nord, însă multe dintre mărcile menționate sunt prezente și în Europa.

Iată brandurile auto cu reputația cea mai scăzută în ceea ce privește fiabilitatea în anul 2024:

Dodge
Potrivit datelor furnizate de Consumer Reports, Dodge ocupă locul 10 în topul celor mai puțin fiabile producători auto. Cu toate acestea, datele sunt limitate, având în vedere că rapoartele se referă doar la un singur model, respectiv SUV-ul Durango.

Ford
Următorul pe listă este Ford, care obține rezultate chiar mai slabe decât Dodge. Evaluările sunt mixte pentru această marcă sunt mixte, deoarece anumite modele au obținut calificative ridicate în timp ce altele au primit scoruri de fiabilitate foarte reduse, cum ar fi Escape, Explorer, Bronco și Bronco Sport.

Lincoln
Marca de lux a Ford, Lincoln, se plasează imediat după Ford în privința fiabilității. Lincoln se confruntă cu probleme similare cu Ford, având în vedere că utilizează tehnologii și motorizări asemănătoare. SUV-ul Aviator este considerat cel mai puțin fiabil model al producătorului american.

GMC
GMC este considerat cel mai puțin fiabil brand din cadrul grupului General Motors, care include Chevrolet și Cadillac. Se pare că SUV-urile și camionetele heavy duty ale GMC întâmpină probleme semnificative la nivelul motoarelor și transmisiilor.

Volvo
Deși Volvo este recunoscut pentru prioritizarea siguranței în proiectarea mașinilor sale, ultimele rapoarte de fiabilitate nu plasează marca într-o poziție foarte bună. Cu excepția SUV-ului XC40, care a primit o evaluare medie, restul gamei Volvo se situează sub medie în ceea ce privește fiabilitatea, cu cel mai slab rezultat înregistrat de SUV-ul XC60.

Jeep
Jeep, un brand american cunoscut, se clasează pe locul 5 din 10 în privința fiabilității. A avut parte de rechemări frecvente și probleme de calitate, situându-se printre cele mai puțin fiabile mărci. Renegade, Wrangler și Grand Cherokee sunt printre modelele cel mai slab cotate.

Volkswagen
Volkswagen ocupă locul 4 în clasament, iar studiile arată că fiecare model vândut în America de Nord are un nivel de fiabilitate sub medie. Costurile de reparație pot fi semnificative după expirarea garanției, contribuind la imaginea suboptimală a brandului în privința fiabilității.

Rivian
Rivian, un producător relativ nou, se specializează în mașini electrice. Este important să menționăm că evaluarea acestui brand poate fi considerată prematură, dat fiind că Rivian este un producător tânăr și produce un număr limitat de mașini anual.

Mercedes-Benz
În trecut, modelele Mercedes-Benz erau cunoscute pentru rezistența lor îndelungată, însă direcția actuală a industriei pare să schimbe acest aspect. Mercedes-Benz ocupă locul 2 în topul celor mai puțin fiabile mărci auto, iar modelele Clasa C și EQS sunt considerate cele mai puțin fiabile.

Chrysler
Similar cu Dodge, rezultatul pentru Chrysler trebuie privit cu discernământ, deoarece Chrysler are în prezent doar un singur model în vânzare, și anume monovolumul Pacifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − = doi