Topul celor mai fiabile mașini

0
495

Fiabilitatea reprezintă un factor crucial în procesul de selecție al unei mașini noi, mai ales într-o eră în care tehnologia auto devine tot mai complexă. Achiziționarea unui vehicul implică cercetare și analiză atentă, iar într-o piață plină de opțiuni, găsirea unei mașini fiabile poate deveni o provocare.

Topul celor mai fiabile mașini

Cumpărătorii au nevoi diferite, iar diversitatea modelelor noi disponibile adaugă un nivel suplimentar de complexitate procesului de achiziție. Cu toate acestea, fiabilitatea rămâne un criteriu esențial pentru cei mai mulți cumpărători, căutând vehicule pe care se pot baza pe termen lung. Car Help Corner a alcătuit un top al celor mai fiabile branduri auto pentru 2024, bazat pe datele pieței din America de Nord, dar relevante și pentru piața europeană. Așa că iată cum arată topul celor mai fiabile mașini.

Kia
Kia se clasează pe locul 10 în acest top, conform datelor publicate de Consumer Reports. Modelul Sportage al producătorului coreean a fost identificat ca fiind cea mai fiabilă mașină din gama sa, obținând un punctaj mult peste medie în acest studiu.

BMW
Contrar așteptărilor, BMW, un producător de mașini premium, a obținut o reputație îmbunătățită în ceea ce privește fiabilitatea. SUV-urile X5 și X3, precum și Seria 2 și Seria 3 sunt considerate cele mai fiabile modele ala acestei mărci, cu toate că pot implica costuri semnificative de reparație după expirarea garanției.

Porsche
Porsche, un alt producător german, ocupă locul 8 în topul fiabilității. Deși aceste mașini sunt recunoscute pentru performanța lor, costurile ridicate de întreținere sunt o preocupare frecventă pentru proprietari.

Mazda
Mazda se plasează pe locul 7 în clasament, reflectând creșterea continuă a fiabilității mărcii japoneze. Fiecare model Mazda a obținut un scor peste medie, la acest capitol, cu roadsterul MX-5 evidențiat drept cel mai fiabil.

Subaru
Subaru ocupă locul 6, conform Consumer Reports. Cele mai fiabile modele Subaru sunt Crosstrek și Forester, ambele primind evaluări clare peste medie.

Honda
Honda, cunoscută pentru fiabilitatea sa, se plasează pe locul 5 în topul general. HR-V (vândut sub numele ZR-V în Europa), CR-V, Accord și Civic sunt printre cele mai fiabile modele ale producătorului japonez în America de Nord.

Acura
Acura, brandul premium al Honda, urmează imediat după producătorul său de bază în clasament. Modelele Acura utilizează o mecanică similară celor Honda, dar oferă materiale interioare superioare și opțiuni premium.

Mini
Mini surprinde plăcut ocupând locul 3 în acest top foarte important. Cu toate acestea, studiul a inclus doar modelele Countryman și Cooper, iar reputația favorabilă ar putea fi influențată de iminența înlocuirii acestor modele mai vechi.

Toyota
Toyota, cu o reputație solidă în privința fiabilității, se situează pe locul 2. Din cele 20 de modele analizate, 10 au obținut calificative peste medie, cu 4Runner, Camry, Prius și RAV4 evidențiate ca cele mai fiabile.

Lexus
Ca o continuare firească a succesului Toyota, Lexus a fost desemnată cea mai fiabilă marcă auto a anului 2024. Brandul de lux al Toyota se bucură de o mecanică similară, dar se distinge prin designul premium, materialele de calitate superioară și tehnologiile avansate, oferind fiecărui model un scor de fiabilitate peste medie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − = 0