Toyota a adăugat un nou SUV în gama sa: Yaris Cross

0
112

Cel mai mic SUV nipon are tracțiune integrală și sistem de propulsie hibrid.

Toyota programase inițial lansarea modelului Yaris Cross pentru Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie. Anularea acestui eveniment pe fondul pandemiei de coronavirus a dus și la anularea lansării noului model. Constructorul japonez a prezentat cel mai mic SUV din gamă abia pe 23 aprilie. Numele său: Yaris Cross.


Acesta împarte platforma tehnică cu noul model de clasă mică Yaris, dar vine cu tracțiune integrală și sistem de propulsie hibrid.
Cu un look robust, aripi evazate și protecții suplimentare în zona pragurilor, Yaris Cross este un SUV de clasă mică ce va intra în concurență directă cu modele ca Ford Puma, Nissan Juke sau Opel Crossland X.


Ca și modelul de clasă mică abia lansat, Yaris, noul crossover Yaris Cross folosește platforma TNGA-B. Sistemul de propulsie hibrid este de asemenea comun: motor pe benzină de 1.5 litri și motor electric alimentat de o baterie litiu-ion pentru o putere totală de 116 CP.


În plus față de Yaris-ul normal, versiunea Cross vine și cu posibilitatea de a opta pentru tracțiune integrală, o dotare aproape inexistentă în clasa SUV-urilor mici.
Yaris Cross are 4.180 mm lungime, cu 240 mm mai mult ca Yaris, este mai lată cu 20 mm  și mai înaltă cu 90 mm.


Toyota va produce noul model Yaris Cross la uzina de la Valenciennes din Franța. Debutul comercial al noului model va avea loc în vara anului 2021.

Foto: Toyota

http://www.autotestmagazin.ro/toyota-yaris-evolutie-evidenta/

http://www.autotestmagazin.ro/test-toyota-yaris-hybrid-cel-mai-mic-prius/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu − = 0