Toyota CamRally: Just for fun

0
110

Toyota CamRally (1)Toyota CamRally – o masina de raliu in stil american, fara nici un fel de limite.

Pilotul NASCAR Parker Kligerman este un mare amator de viteza. Daca nu este pe circuitele ovale, Kligerman isi petrece timpul liber mesterind diversi bolizi de curse pe care ii testeaza ori de cate ori are ocazia. Urmarindu-l pe Ken Block, i-a venit ideea sa construiasca o masina de raliuri si impreuna cu Kyle Busch Motorsports a transformat o Toyota Camry intr-un ambitios proiect rally. Caroseria a fost vopsita in vechile culori Toyota Racing, rosu, portocaliu si galben iar noua masina se va numi Toyota CamRally in loc de Camry. Apoi s-a adaugat un rollbar, geamuri fixe din plexiglas, scaune de curse si extinctoare. Pachetul aerodinamic ii asigura o tinuta de drum foarte buna pe asfalt iar bateria de proiectoare asigura lumina necesara pe durata noptii. Pe usi este trecut numarul 77, cu care Parker concureaza in NASCAR. „Aceasta Toyota Camry arata ca o opera de arta insa i-am adaugat destui muschi si suficiente echipamente de rally. Masina trebuie sa fie performanta si sigura pentru ca in raliuri, spre deosebire de NASCAR, trebuie sa ne protejam si de copaci nu doar de ziduri”. In interior au fost eliminate toate elementele de confort, pilotul avand in fata sa un tablou de bord din carbon, echipat cu toate instrumentele necesare pe durata unui raliu.

Toyota CamRally

Sub capota Toyota CamRally se afla un propulsor V6 dezvoltat de TRD (Toyota Racing Department) caruia i-a fost montat un turbocompresor Turbonetics. Desi puterea oficiala nu a fost anuntata, pentru aceasta masina nu exista reguli, presupunandu-se ca motorul este capabil sa dezvolte peste 400 CP.  Echipa lui Parker a folosit la realizarea acestui proiect doar componente de exceptie. Echipamentul de securitate care este Sparco, suspensia reglabila este Votgland, DSE a construit esapamentul si galeriile de admisie iar Baer a furnizat discurile de frana.

Pentru american, raliurile reprezinta doar un hobby, el concentrandu-si atentia asupra curselor de NASCAR. In varsta de 22 de ani, Parker a ajuns pe circuitul oval fara a avea in spate sustinerea unei familii cu traditie in motorsport. A parcurs toate etapele, incepand de la pista locala de karting din Connecticut, fiind astazi unul dintre cei mai promitatori piloti din NASCAR.

Valentin Bradateanu
Foto: Toyota

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 × = treizeci doi