Toyota, cel mai important producător din lume. Volkswagen, creștere impresionantă

0
329

Toyota a rămas liderul producției mondiale de autovehicule și în anul 2023, chiar dacă grupul Volkswagen a făcut un salt foarte important. A fost clar încă din luna noiembrie că japonezii nu mai pot fi ajunși.

Toyota a depășit Volkswagen și în anul 2023

Toyota rămâne în continuare cel mai mare producător auto din lume, pentru încă un an, chiar dacă grupul Volkswagen a înregistrat o creștere impresionantă de 12% în totalul vânzărilor pe toate mărcile sale. Compania japoneză nu a fost depășită deși rivalii au reușit să ajungă la un volum de 9,24 milioane de vehicule. Iar toate aceste date se regăsesc în raportul oficial al grupului german.

Europa a devenit cea mai mare piață globală a grupului Volkswagen, cu 3,77 milioane de vehicule vândute și o creștere impresionantă de 19%. China a avut o creștere mai modestă de sub două procente, dar volumul de vânzări a fost de 3,23 milioane de vehicule.

Toyota a reușit să depășească volumul Grupului VW încă de la finalul lunii noiembrie, raportând 9,36 milioane de vehicule vândute în întreaga lume. Estimările atât ale companiei, cât și ale analiștilor, indică un total de aproximativ 10,2 milioane de vehicule vândute la 31 decembrie. Astfel, Toyota rămâne liderul incontestabil în industrie.

Citește și: Cea mai ieftină mașină Toyota

Hildegard Wortmann, membru al Comitetului Executiv Extins pentru Vânzări al Grupului Volkswagen, a declarat că au obținut o performanță de livrare solidă în contextul situației geopolitice și macroeconomice. Vânzările de vehicule electrice ale Grupului VW au atins 771.100 de unități, cu o creștere semnificativă de 34,7%. Cu toate acestea, ponderea vehiculelor electrice în totalul vânzărilor grupului rămâne la 8,3%.

Toyota, lider mondial

Situația mărcilor din cadrul grupului în 2023 a fost, în general, pozitivă, cu creșteri pentru toate brandurile, cu excepția Lamborghini/Bentley, care a înregistrat o scădere de aproximativ 3%. Grupul de mărci Core (VW, Skoda, SEAT și VW Comerciale) a înregistrat o creștere de 11%, ajungând la peste 6,6 milioane de vehicule vândute, în timp ce Porsche a atins un nivel record al vânzărilor cu 320.200 de automobile livrate.

În concluzie, Grupul Volkswagen a avut un an solid în ceea ce privește vânzările, dar concurența acerbă și schimbările în piața auto globală au menținut Toyota în poziția de lider.

Sura FOTO: Facebook Toyota

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− cinci = 1