Uzina BMW din München va produce doar mașini electrice. De când se va produce această schimbare

0
145

BMW va face o schimbare majoră. Oficialii mărcii au anunțat că uzina din Munchen nu va mai produce automobile electrice. Investiția în linia de producție va costa 650 de milioane de euro.

BMW a anunțat data de la care uzina din Munchen va produce doar modele electrice

Era automobilelor cu motoare termice de la uzina BMW din München se apropie de sfârșit, după 75 de ani. Oficialii mărci au anunțat că de la finalul anului 2027 aici se vor produce exclusiv modele electrice. În anul 2026, la această uzină se va fabrica sedanul Neue Klasse, iar un an mai târziu, pe linia de producție nu se vor mai găsi automobile cu motoare termice. Această uzină va fi prima din rețeaua de producție a BMW Group care finalizează cu succes tranziția către mobilitatea electrică la sfârșitul anului 2027.

Citește și: Semne bune anul are… pentru BMW

Pentru a realiza această tranziție, BMW va investi 650 de milioane de euro în adaptarea și modernizarea uzinei sale din München. Acest plan include implementarea unei noi linii de producție și construirea unui nou atelier de tinichigerie. După începerea producției în noua fabrică din Debrecen (Ungaria) și la cea din München, modelele Neue Klasse vor fi produse și în Shenyang (China) și San Luis Potosí (Mexic).

„Uzina din München este un exemplu excelent al capacităţii noastre de adaptare. Investim aici 650 de milioane de euro şi vom produce exclusiv automobile electrice în uzina noastră de bază de la sfârşitul anului 2027”, a spus Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie. „Numai anul trecut, şase modele electrice au intrat în producţie. În acelaşi timp, am stabilit şi un record de producţie, demonstrând că suntem capabili să livrăm şi să modelăm simultan viitorul în reţeaua noastră de producţie.”

Trecerea la producția exclusivă de mașini electrice reprezintă un pas important pentru uzina din München, mai ales după ce, în 2021, BMW a întrerupt producția de motoare termice în această uzină. Producția de motoare termice a fost relocată la Hams-Hall, în Marea Britanie, și la Steyr, în Austria, încheind astfel o perioadă de aproximativ 70 de ani de funcționare a uzinei principale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua + 9 =