Toyota Crown, primul automobil din istorie lansat simultan în patru versiuni de caroserie

0
149
Toyota Crown

Toyota Crown a avut parte de o lansare spectaculoasă. Este primul automobil din istorie lansat simultan în patru versiuni de caroserie. Este vorba de un SUV, un sedan, plus alte două caroserii diferite. Președintele diviziei de vehicule de clasă medie, Hiroki Nakajima, a fost gazda acestui eveniment inedit.

Toyota Crown, lansare inedită într-un moment greu pentru industria auto

Actorii din industria auto caută de fiecare dată variante prin care să-și promoveze produsele și să atragă clienții. Iar prezentarea este un moment cu „mare greutate”. Așa au gândit și cei de la Toyota. Mai ales că aveau de prezentat ceva spectaculos. Așa se face că Toyota Crown a fost lansat simultan în patru variante de caroserie. Este prima oară în istorie când se întâmplă așa ceva.

Președintele diviziei de vehicule de clasă medie a fost gazda evenimentului și i-a revenit misiunea de a găsi cuvintele potrivite pentru un SUV, un sedan și alte două caroserii diferite. Hiroki Nakajima a vorbit despre cel mai nou automobil global al Toyota, unul care duce mai departe reputația lui Crown, model vândut în special pe piața din SUA. Avem practic patru automobile într-unul singur, pe o platformă comună, dar cu siluete diferite.

Să o luăm pe rând. Primul este un crossover și este „rezultatul fuziunii dintre un SUV și un sedan”. Va avea o poziție înaltă de condus și va fi dotat cu motorizări hibride.

„Următorul. Sportivul. Acest Crown este o nouă formă de SUV sportiv, o mașină cu spirit și creativitate. Apoi, Sedanul. Ca un sedan ortodox, acest Crown a fost dezvoltat în căutarea calității și confortului.

Ultimul, Break-ul. Acest Crown, cu funcțiuni de SUV, permite utilizatorilor să se bucure de performanțele de condus dispunând de putere și un stil de viață activ”, a mai afirmat șeful Toyota.

Crossoverul va intra rapid pe piață, celelalte modele având programate primele vânzări în următorul an și jumătate. Toyota Crown va dispune de două motoare hibrid, pe prima versiune, Crossover, respectiv un hibrid clasic, cu motor termic  de 2.4 litri, Turbo Hybrid System, și un sistem Series Parallel Hybrid System, ce are în centru un motor termic de 2.5 litri. Ambele vor avea cutii automate cu 6 trepte.

Cei de la Toyota au explicat că cele patru modele au fost dezvoltate simultan cu ajutorul platformei TNGA, dar și a sistemului propriu de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× unu = 5