Cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice

0
83

Cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice va fi construită în Kansas. Panasonic a anunțat că are pregătite patru miliarde de dolari pentru această investiție pe care producătorii din industria auto o așteaptă ca pe o adevărată „gură de aer proaspăt”.

Cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice va fi construită de Panasonic

Mașinile electrice, care nu poluează, sunt noua „obsesie” care macină piața auto. Mai mulți producători au mărit pasul și au anunțat că în câțiva ani vor renunța integral la autovehiculele cu motoare cu ardere internă. Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile și dacă aceste obiective, foarte îndrăznețe, vor putea fi realizate în condițiile în care costurile se anunță foarte mari. Și este important și cine va putea să suporte costurile acestei tranziții rapide, poate chiar prea rapide.

În aceste sens, Panasonic a anunțat că va construi, în Kansan , cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice. Investiția va ajunge la patru miliarde de dolari. Aici se vor produce celule de înaltă capacitate și, în plus, va genera peste 8.000 de locuri de muncă.

În anul 2020, Toyota și Panasonic, două companii care au semnat un parteneriat în domeniul producției de baterii, au anunțat că vor fabrica baterii Li-Ion pentru vehicule hibride, în cadrul companiei de tip joint-venture, denumită Prime Planet Energy & Solutions. Parteneriatul prevede și furnizarea de celule pentru vehicule electrice, necesare producției de baterii în fabrica din Nevada a constructorului japonez de automobile. Panasonic are contracte de furnizare de baterii și cu Tesla, în timp ce Toyota are parteneriate și cu alți producători de baterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 + = noua