Toyota, rival pentru Tesla pe segmentul mașinilor cu conducere autonomă

0
533

Toyota le aruncă mănușa celor de la Tesla și vrea să treacă de compania lui Elon Musk pe tărâmul mașinilor cu conducere autonomă. Producătorul japonez este foarte aproape de lansarea unui SUV electric spectaculos ce va fi dotat cu această tehnologie.

Toyota va lansa anul viitor, în China, un SUV electric dotat cu un sistem avansat de conducere autonomă

Mașina este realizată în colaborare cu Guangzhou Automobile Group (GAC) din China, iar SUV-ul electric se va numit Bozhi 3X. Producătorul susține că sistemul autonom este unul extrem de performant, iar specialiștii spun că este comparabil cu cel al Tesla. Toyota dezvoltă acest sistem autonom în colaborare cu Momenta, și, de asemenea, cooperează cu Huawei pentru a integra software-ul de operare în viitoarele modele electrice. Principalele lui calități? Funcții complexe de navigare, evitare a obstacolelor și parcare automată, așa cum au aflat cei de la gulfnews.com.

Toyota are în plan și introducerea unei baterii cu litiu-fosfat de fier până în 2027, iar obiectivul este reducerea costurilor de producție ale vehiculelor electrice cu 40% comparativ cu modelul actual bZ4X.

Oficialii Toyota sunt convinși că aceste inovații vor ajuta la o revitalizare a pieței din China, unde au fost înregistrare scăderi substanțiale. Conform datelor oficiale, în primele patru luni ale anului 2024, vânzările companiei au scăzut cu 22% față de aceeași perioadă din 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − 1 =