Tractoarele românești „reînvie” la Reghin

0
31

Trei noi tractoare vor să reînvie piața românească de utilaje agricole. Concepute în perioada pandemiei, la IRUM Reghin, tractoarele destinate fermelor de familie se vor vinde cu prețuri între 10.000 și 20.000 de euro. În anul 2018, același producător a lansat primul tractor românesc după aproape 15 ani în care niciun astfel de utilaj nu a mai fost produs în țara noastră.

Cele trei utilaje lansate recent la IRUM Rehin au fost „botezate” TAG 3100 (30 CP), TAG 5025 C – 5025 CH (47 CP) și TAG 6225 C – 6225 CH (60 CP). Tractoarele de mici dimensiuni sunt destinate fermierilor care vor să le utilizeze în solarii, pomicultură, viticultură sau chiar pe câmp, la sarcini care nu necesită motoare de mare capacitate.

„După lansarea în 2018 a tractorului agricol TAGRO, începând cu vara acestui an pe porţile fabricii din Reghin vor mai ieşi încă trei modele. Preţurile acestor modele vor fi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro. Noile tractoare sunt echipate cu motoare stadiul V de poluare şi vor avea disponibilă opţiunea de echipare Power Shift, făcând astfel utilajul mult mai uşor de manevrat. Acestea vor fi destinate fermelor de familie şi pot fi echipate cu o gamă largă de accesorii alături de care fermierul să ajute la dezvoltarea agriculturii”, a declarat directorul companiei.

În perioada pandemiei, producătorul de utilaje susține că și-a adaptat strategia la cerințele pieței, care înregistrează deja o scădere. Tractoarele au fost concepute la Reghin, unde există un sistem de producție integrat, cu secții de turnătorie, debitare, tratamente termice sau prelucrări mecanice.

„Un sistem economic, cum e cel din România, a fost destul de afectat, dar privim cu încredere şi lucrurile cred că vor intra în normalitate, probabil nu în această vară. Urmează două-trei luni destul de grele şi dificile, în care, din punctul nostru de vedere suntem destul de stabili economic şi financiar şi nu cred că vom avea probleme majore şi vom rezista. Sigur că în momentul în care ne-am gândit să producem aceste utilaje şi să le asimilăm în gama noastră de produse am făcut un studiu pe cerinţele pieţei. Degeaba le faci bune şi frumoase dacă nu ai cerinţe, atunci nu se vând”, a subliniat Mircea Oltean, directorul IRUM.

Cele trei tractoare agricole sunt lansate pe piaţă după ce IRUM Reghin a început, anul trecut, producţia de serie a primului tractor agricol, TAGRO, conceput şi construit de inginerii societăţii, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999.

Foto: IRUM, Agerpres

http://www.autotestmagazin.ro/rar-irum-tagro-100-romanesc/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 + = noua