Germania: toate benzinăriile vor avea stații de încărcare electrice

0
45

Ca și în alte țări occidentale, guvernul de la Berlin va pune în aplicare un program financiar consistent de redresare după dezastrul economic provocat de restricțiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Nu a fost uitată mobilitatea electrică, iar executivul condus de cancelarul Angela Merkel va solicita tuturor benzinăriilor de pe teritoriul german să aibă stații de încărcare pentru mașinile electrice, anunță site-ului auto francez Caradisiac.

Conform multor studii, în Germania, singura problemă în calea dezvoltării mobilității electrice, cu alte cuvinte, lipsa de interes a clienților pentru mașinile electrice, este teama de a rămâne în pană într-o zonă unde nu există stații de încărcare a bateriilor. „Știm că, în proporție de 97%, motivația de a nu cumpăra o mașină electrică este cauzată de teama că nu ai unde să o alimentezi. Decizia luată de Germania este soluția corectă”, a spus un analist auto de la Berlin, citat de Caradisiac.

Instalarea stațiilor de încărcare în toate benzinăriile, dar și în atelierele de reparații auto, se pare (planul nu a fost publicat, încă, de guvernul german), va implica lucrări majore de conectare, deoarece nu toate stațiile sunt aproape de punctele de distribuție a energiei electrice de înaltă tensiune. Acesta va fi, în special, cazul terminalelor rapide, care necesită, uneori, până la doi megawați de putere de încărcare.

Potrivit ministerului german al Energiei și Industriei, ar fi nevoie de cel puțin 70.000 de stații de încărcare, din care, 7.000 dotate cu terminale rapide, pentru ca mașinile electrice să devină cu adevărat populare în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× sase = 48