Uzinele Dacia își vor relua activitatea începând cu data de 21 aprilie. Anunțul oficial al producătorului de la Mioveni

0
65

Uzinele Dacia își vor relua activitatea progresiv. Planul include două etape: primii angajați se vor întoarce la serviciu pe data de 21 aprilie, urmând ca la data de 4 mai să li se alăture și ceilalți colegi. În această perioadă în care producția a fost oprită, uzinele Dacia au trecut printr-un amplu proces de igienizare. Producătorul de la Mioveni are 13.500 de angajați.

Uzinele Dacia reîncep activitatea, după ce au întrerupt lucrul pe data de 19 martie. Inițial, 13.500 de angajați au intrat în șomaj tehnic până la data 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie lucrurile s-au schimbat: Groupe Renault România a anunţat că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie de la uzinele Dacia din Mioveni, în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare.

După mai multe runde de negocieri între admistrația Dacia și sindicat să ajuns la această variantă în care oamenii se vor întoarce la serviciu treptat, începând cu data de 21 aprilie. Primii se vor întoarce la muncă sunt 250 dintre salariații Uzinei Mecanică şi Şasiuri. Tot atunci, alţi 190 de oameni vor începe să lucreze în departamentul „presaj”, unde se produce o parte din piesele folosite la fabricarea autoturismelor. Activitatea va începe pe bază de voluntariat.

Administraţia de la DACIA  a transmis un comunicat de presă cu privire la reluarea activităţii:

„În acord cu partenerii sociali şi din respect pentru protejarea şi siguranţa angajaţilor, toate măsurile sanitare de protecţie în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activităţile de producţie ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: • Uzina Mecanica şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru • Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producţie a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajaţii în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care ţin de igienizare şi securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor. Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecţie pentru ansamblul angajaţilor din toate sediile unde îşi desfăşoară activitatea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 − = cinci