Victorie la Pikes Peak pentru Romain Dumas și Ford F-150 Lightning

0
895

Pilotul francez Romain Dumas s-a impus pentru a cincea oară în celebra cursă montană de la Pikes Peak, Statele Unite ale Americii. De data aceasta s-a aflat la volanul modelului electric Ford F-150 Lightning SuperTruck.

Impresionantul prototip electric Ford F-150 Lightning SuperTruck pregătit de divizia Ford Performance s-a impus în ediția 2024 a cursei de la Pikes Peak. Și a reușit acest lucru în ciuda faptului că pilotul Romain Dumas a fost nevoit să se oprească pe traseu pentru a efectua un reboot al sistemelor electrice.

Prototipul electric cu 1400 CP și aerodinamică avansată a pierdut astfel aproximativ 26 secunde, înregistrând la final un timp total de 8m53.553s pe traseul de 12,42 mile. Francezul nu a reușit să își doboare recordul obținut anul trecut la volanul prototipului Ford SuperVan 4.2, dar a fost cel mai bun timp înregistrat la ediția 2024, devansând cele 61 de automobile înscrise la start.

Victorie la Pikes Peak

Dumas este un veteran al urcării montane de la Pikes Peak, unde a reușit să se impună în cinci ocazii. Recordul absolut al traseului este deținut tot de el cu un timp de 7m57.148s obținut în 2018 la volanul modelului Volkswagen ID.R. Romain Dumas are la activ și două victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Romain Dumas

Modelul Ford F-150 Lightning SuperTruck a fost dezvoltat de Ford Performance în colaboare cu compania Stard din Austria utilizează trei motoare electrice și anvelope Pirelli P-Zero fabricate special pentru acest prototip.

Vă recomandăm și:

FORD F-150 la PIKES PEAK

Ford Mustang GTD: versiune performantă cu 800 CP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× doi = 8