Vlad Boicu: Drifturi pe piele

0
52

vlad boicu (6)Faceți cunoștință cu Vlad Boicu. De fapt îl cheamă Boiculese dar, în școala generală, prietenilor le-a fost mai ușor să apeleze la varianta prescurtată. Salonul de tatuaje în care lucrează este unul dintre cele mai căutate din București. Pe ce mă bazez? Este simplu. Aici, amatorii de tatuaje găsesc un loc disponibil abia peste patru luni. Până atunci nu ai unde să arunci un ac.

vlad boicu (7)În atelier lucrează doi tineri, Vlad Boicu este unul dintre ei. Are puțin peste 30 de ani și face tatuaje de aproape 15 ani. A început încă din școala generală. „Caietul de limba română era plin… plin de desene. Îmi place foarte mult ceea ce fac, altfel nu eram aici” își începe povestirea zâmbind Vlad Boicu. Vorbește și lucrează atent în același timp „sculptând” un scorpion pe pielea unei domnișoare, într-un loc sensibil, aproape de gleznă. Scorpioni i se cer des, dar în ultima perioadă au fost la mare căutare portretele și scenele din film. „Tot mai mulți vor îngeri și teme religioase, mi-am asigurat locul în Rai” glumește Vlad Boicu. Este foarte căutat și de motocicliști. Unii vor să-și „deseneze” motorul sau își scriu un mesaj care le este aproape de suflet. Una dintre cele mai răspândite fraze sună cam așa: „Să nu mergi niciodată mai repede decât poate să zboare îngerul tău păzitor!”. Colegul lui a tatuat o motocicletă de teren, iar la el a venit un bărbat care a vrut să-și admire, pe piept, automobilul cumpărat cu greu, un Volkswagen Golf „lambo doors”. Cu câteva săptămâni înainte, un mușteriu i-a cerut să-i completeze o scenă dintr-un film și a vrut mașina lui… Al Capone. În două ceasuri clientul a plecat mulțumit acasă, cu dorința împlinită. Un petrecăreț și-a dorit să-i scrie pe buza inferioară… pe interior, cuvântul „fun”. Și așa s-a întâmplat.

vlad boicu (8)
În Prison Break personajul principal este Michael Scofield. El intră în închisoare hotărât să-și ajute fratele să evadeze. Harta închisorii, în cele mai mărunte detalii, o are desenată pe corp.

Vi se par solicitări fanteziste? Nici pe departe. Vlad Boicu are o colaborare și în Norvegia și acolo un client a vrut un luptător ISIS. „Mi-a explicat că pentru el este un simbol așa cum este Che Guevara pentru cubanezi” își amintește eroul povestirii noastre. Una dintre cele mai grele solicitări a fost tatuajul din celebrul serial Prison Break. Pe internet nu apare nicio versiune completă așa că a fost nevoit să se lase păgubaș. Vlad are și el 18 tatuaje, pe brațe, picioare și spate. Nu a avut o preferință specială și l-a lăsat pe tatuator să-și dea frâu liber imaginației. „Am vrut să-i facă plăcere” povestește gazda noastră aproape șoptit, nevrând parcă să tulbure zumzetul aparatului cu care lucrează. Are în mână un „dragon fly” care îl ajută să-și desăvârșească opera.

vlad boicu (3)Practic, atunci când faci un tatuaj, zgârii ușor pielea și colorezi locul cu niște pigmenți. Negrul conține cărbune, iar culorile au alcool, glicerină și ser fizio­logic. Tușul și calitatea imaginii sunt foarte importante când vorbim despre un tatuaj. Vlad Boicu nu lucrează mai mult de șase ore pentru că pielea se irită foarte tare și dacă insiști clientul începe să aibă dureri și își pierde răbdarea. După intervenție locul se acoperă cu o folie de plastic, iar rana se vindecă în maximum 10 zile.

Pe un dulăpior licăre un sterilizator care curăță ustensilele și este permanent pus în funcțiune. „Lucrez foarte curat, totul este curățat și păstrat ca la carte. În 15 ani nu a venit nimeni cu nicio problemă” spune bucuros Vlad Boicu. După o așa povestire și atâtea fotografii cu tatuaje, care de care mai spectaculoase, parcă mă gândesc să-mi fac și eu unul. Ar fi primul, dar pentru orice există un început. Am patru luni să mă gândesc la desen și cine știe, poate îmi fac… o mașină.

vlad boicu (9)

Articolul precedentConcursul de Eleganţă Sinaia 2016
Articolul următorRenault Olimpic
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 4 = unu