Volkswagen electric – Înapoi în viitor

0
78

Volkswagen electric? Încă unul? Nimic nou, o să spuneți. Doar că, de data aceasta, vorbim despre un microbuz…

Volkswagen electric (1)Numele lui este Budd-e și a câștigat până acum mai multe premii. Este deja numit „Microbuzul secolului 21”. Sunt șanse mari ca acest microbuz să intre în producția de serie peste patru ani și să fie o piesă importantă a strategiei grupului german care și-a propus să vândă un milion de mașini electrice până în 2025. Conceptul este un model cu tracțiune integrală care obține un mare zero la capitolul emisii electrice. Așa poate mai uită oamenii de scandalul Dieselgate.

Volkswagen electric (5)Noul produs va fi alimentat de baterii litiu-ion, iar o singură încărcare oferă o autonomie de aproape 530 de kilometri. Un alt avantaj este sistemul special de încărcare. Acesta ajută bateriile să ajungă, în doar 30 de minute, la 80 la sută din capacitate. Inginerii grupului spun că Budd-e va avea 320 de cai putere și va atinge suta în mai puțin de șapte secunde.

Volkswagen electric (9)Budd-e este „îmbrăcat” și cu o poveste romantică și este văzut ca un succesor spiritual al microbuzului care a făcut senzație acum șase decenii.

Volkswagen electric (6)

Volkswagen electric (7)Autovehiculul este concentrat pe ideea de familie și poate găzdui șapte persoane pe cele trei rânduri de scaune. Bordul arată superb cu instrumente digitale, iar controlul tuturor funcțiilor se face cu ajutorul unui ecran care răspunde chiar și la gesturi. Așa că nu trebuie să-l atingem de fiecare dată și este suficient doar să fluturăm mâna prin fața lui… sistemul va răspunde rapid la comenzi.

Volkswagen electric (13)Calculatorul are un sistem avansat de recunoaștere vocală. Dacă unul dintre pasageri vrea mai multă căldură, temperatura va crește doar în zona „frigurosului”. Budd-e a primit și un set de funcții pentru condus autonom, dar și un sistem complet automat de parcare.

Volkswagen electric (11)Credit foto: http://www.nbcnews.com/

 

Articolul precedentTEST Yamaha XSR 700: Pre-viziune
Articolul următorNicoleta Grasu: Îndrăgostită de discobol
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi × 7 =