Watanabe-san și cimitirul de mașini, Kyusha

0
27

Există un loc în Japonia unde se află unele dintre cele mai cool mașini făcute vreodată, iar mare parte sunt lăsate să ruginească.

Lumea este plină de locuri ciudate: piste de curse, camioane sau mașini de poliție abandonate. Cimitirul Kyusha a fost deschis de proprietarul de terenuri Watanabe-san, în anul 1999. Situat în Japonia, acest cimitir de mașini găzduiește o mare varietate de autovehicule și niciunul dintre ele nu pare să fie așezat în mod corespunzător. Acri de teren sunt acoperiți de mașini din diferite state. Unele nu au niciun pic de rugină, în timp ce altele ruginesc în pământ. Și, ca într-un adevărat un film de groază, toate aceste „schelete” sunt împrăștiate peste tot. Deși, fiecare mașină și orice piesă spun cu siguranță o poveste, acestea circulă evaziv în aer, ca poveștile despre morminte și fantome, la fel de înfiorătoare. Poate că și asta face aceste locuri atât de fascinante.

Unele piese de colecție sunt chiar luate înapoi de pământ. Modele vechi, care au ieșit din tendințe, sau vehicule care au ajuns la mecanicul Watanabe-san, în nevoie disperată de reparații. Arătând că nu poate fi oprită, Mama Natură a făcut ravagii pe această colină de fiare. La fel ca pietrele de mormânt, aceste mașini se odihnesc sub impactul timpului.

Câteva „piese” din colecția proprietarului acestui magazin arată literalmente ca niște bucăți de metal ruginit. Watanabe-san, rareori, a mișcat din loc piesele și vehiculele, ceea ce ne duce cu gândul la o colecție potrivită pentru laboratorul lui Kevorkian. Desigur, multe vehicule nu au alte planuri decât să ne bântuiască visele.

Unele piese din colecție arată, încă, gata să pornească la drum, ca acest mic Supra roșu, chiar dacă jantele din plastic auriu sunt o alegere puțin nefericită. Deși multe dintre colecții au devenit victime ale vremurilor, câteva vehicule din lot nu par expirate, încă. Mașinile strălucitoare sunt însoțite de vagoane ruginite, sinistre, care rămân în acest loc întunecat, având o soartă amăgitoare chiar și în conservare.

Unele mașini arată de parcă ar veni de pe pistă, deși nu una profesionistă. Mașina 21, chiar pare să fi fost echipată cu bare de rulare, deși nu suntem siguri că acestea ajută atunci când motorul se topește prin capotă. Această viziune despre KITT de la Knight Rider este una deplorabilă.

Colecția proprietarului cuprinde mașini ale producătorilor de autovehicule din aproape fiecare țară, modelele reprezentând Italia, India, Japonia, Germania, Suedia, SUA. Ca acest superb Chevrolet Corvette, care se ține departe de locul în care a fost făcut și se odihnește într-un cimitir masiv plin de mister și praf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× trei = 21