2.400 de kilometri cu un singur plin de motorină. VIDEO

0
345
2.400 de kilometri cu un singur plin de motorină/Sursa FOTO: Facebook Joe Achilles

Un influencer din Marea Britanie, cu un cont de YouTube de aproape 250.000 de abonați, a reușit să conducă un Volkswagen Passat pe o distanță de aproape 2.400 de kilometri fără să realimenteze. Întreaga aventură a fost filmată.

Joe Achilles a condus un Volkswagen Passat pe o distanță de aproape 2.400 de kilometri fără să realimenteze

Motoarele diesel sunt renumite pentru eficiența lor pe distanțe lungi, oferind un consum foarte redus de combustibil, mai ales dacă se menține o viteză constantă și nu sunt multe opriri. Joe Achilles a vrut să testeze cât de economic este un astfel de motor și, poate, a dorit să verifice recordul mondial pe care l-a stabilit un Volkswagen Passat, care a mers 2.600 de kilometri cu un singur rezervor de motorină. Mașina care a stabilit această bornă a fost fabricată în anul 2012 și era echipată cu un cu un motor diesel de 1.6 litri.

Celebrul YouTuber a plecat la drum cu model identic de Volkswagen Passat și a parcurs 2.415 kilometri pe două continente. A plecat din Gibraltar, a trecut în Africa și apoi a ajuns în Marea Britanie, conform gq-magazine.co.uk.

  • Citește și: Volkswagen T-Roc, ultimul model cu motor termic al producătorului german

Cum să mergi 2400 de kilometri cu un rezervor încărcat cu 70 de litri de motorină

Mașina a fost echipată cu anvelope Michelin e-Primacy, iar rezervorul de 70 de litri a fost umplut complet înainte de a porni la drum. Joe Achilles a condus cu grijă, alături de un amic, fără accelerări bruște și viteze mari. Chiar înainte de a ajunge la Eurotunnel, indicatorul de autonomie al mașinii arăta zero, dar drumul a mai continuat până la Londra.

Joe Achilles nu a depășit recordul din anul 2012, dar a demonstrat cât de eficient poate fi un motor diesel în condiții optime. La final, computerul de bord a indicat un consum mediu de doar trei litri pe suta de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 × = noua