Criza de semiconductori lovește în producția Volkswagen

0
479

Criza de semiconductori îi pune la grea încercare pe producătorii din industria auto, deja foarte afectați, în ultimii doi ani, de pandemia de Covid-19. Volkswagen oprește uzina din Emden, din Germania, din cauza faptului că nu mai are semiconductori. Anul 2021 a fost catastrofal pentru grupul german, care a înregistrat cel mai nivel de producție din ultimii 63 de ani.

Criza de semiconductori a părut la început o furtună într-un pahar cu apă. Mulți s-au grăbit să spună că sunt doar vorbe aruncate în vânt de managerii care doreau să-și ascundă problemele din lanțurile de aprovizionare și care voiau să aibă câteva noi argumente pentru a mai ridica prețurile. Situația devine din zi în zi tot mai greu de gestionat, iar producătorii s-au văzut nevoiți să livreze unele produse fără anumite componente și chiar să reducă substanțial producția.

Lucrurile sunt foarte grave la Volkswagen, un grup care a anunțat că suspendă temporar producția Passat și Arteon de la uzina din Emden. Motivul? Lipsa semiconductorilor! Mutarea era programată la jumătatea lunii decembrie, dar oficialii au fost nevoiți să devanseze acest termen cu o săptămână.

Purtătoarea de cuvânt a companiei a declarat pentru publicația germană Automobilwoche că această reducere a programului de lucru echivalează cu o pierdere de 70 de zile de muncă în 2021, ceea ce reprezintă „o reducere masivă” pentru angajații Volkswagen.

Criza de semiconductori oprește producția Volkswagen

Acest episod, în care producția este oprită aproape o lună, coroborat și cu alte întârzieri și întreruperi, trimite Volkswagen în urmă cu 63 de ani. Anul acesta au fost produse la Emden doar 120.000 de unități, cu aproape 70.000 de unități mai puțin decât era planul. Este cel mai scăzut nivel de producție din anul 1958. Și uzina din Wolfsburg, acolo unde se produce VW Golf, trece prin momente dificile după ce liniile de asamblare au fost oprite de mai multe ori.

De altfel, din cauza crizei globale de semiconductori, mai mulți producători auto precum Audi, Volvo sau Renault au fost nevoiți la rândul lor să oprească producția în diferite fabrici de pe continentul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 × trei =