Cadillac Escalade – Tratament de revigorare

0
2387

Pentru fanii mașinilor americane, de peste ocean vin vești despre Cadillac Escalade că a primit un „refresh” foarte așteptat pentru popularul SUV de lux.

Practic vorbind, după patru ani de la apariție, „împrospătarea” celei de-a cincea generații este evidențiată de o fascie frontală reproiectată, câteva actualizări la partea din spate și o cabină revizuită, dotată cu cele mai noi tehnologii, împreună cu o mică modificare a gamei de propulsie.

Exteriorul – tușe luminoase

Marca de lux spune că Escalade-ul actual întruchipează ecourile proprietarilor SUV-ului de lux, împrumutând detalii de design de la ultraluxosul Cadillac Celestiq și de la Cadillac Lyriq complet electric. Împrumutul se referă la elementele de iluminare reproiectate, inclusiv semnătura iluminării superioare subțiri și clusterele verticale înalte ale farurilor de pe ambele laturi ale părții frontale. Adică elementele de iluminare funcționale trec de la o aranjare orizontală la cea verticală, întărind puternica identitate Cadillac atât ziua, cât și noaptea.

În spate, lucrurile nu sunt deloc diferite, dar Cadillac Escalade 2025 reîmprospătat are o nouă formă a evacuării și stopuri redesenate. Farurile spate prezintă un element de semnătură mai mic revizuit, o diferențiere față de frații lor.

Apar și trei culori noi: Aegean Stone, un verde-gri; Deep Sea Metallic, un albastru me­ta­lic bogat; și Latte Metallic, o nuanță de bronz deschis cu un finisaj metalic. Iar pentru amatorii de senzații tari a fost inlus și un set de roți de 24 de inci, cele mai mari care au echipat vreodată un Escalade.

Interior hi-class

Dacă deschideți portiera, o privire aruncată înăuntru cabinei descoperă un display interior curbat generos de 55 de inci, similar cu cel al Celestiq și Escalade IQ. Acesta include un afișaj pentru șofer de 35 de inci însoțit de un alt afi­șaj, de 20 de inci, pentru pasagerul din față. În timp ce Escalade rulează la viteză mare afișajul pasage­ru­lui devine invizibil pentru șofer, permițând pasagerului din față să acceseze funcțiile de infotain­ment fără teama de a distrage atenția șoferului.

De asemenea, este prezent un nou volan cu do­uă spițe, împreună cu un schimbător de viteze repoziți­o­nat care acum ia forma unei manete pe partea dreaptă a volanului în locul celui tradițio­nal de pe consola centrală.

SUV-ul de lux are, de asemenea, un ecran Forward Command Center (FCC) fixat sub afișajul curbat, care permite accesul la comenzile HVAC/climă și la alte comenzi ale vehiculului, cum ar fi noua funcție de deschidere și închidere a ușii.

Super Cruise se află, de asemenea, în dotare standard împre­u­nă cu conectivitatea Google încorporată, în timp ce pentru sunet se folosește un sistem audio AKG.

Sunt disponibile două culori interioare, adică Roșu Renaissance sau Negru Jet / Gri Sheer.

Partea cu deplasarea

Opțiunile de propulsie includ motorul standard V8 de 6,2 litri aspirat natural, în timp ce motorul V8 de 6,2 litri supraalimentat se găsește sub ca­po­ta Escalade-V, varianta de înaltă performanță. Din păcate amatorii de diesel vor trăi o dramă pentru că turbodieselul 3.0L I6 a fost șters din gamă.

Cadillac Escalade „refresh” continuă să circule pe platforma T1, cunoscută mai exact ca GMT-T1, cea care este destinată camionetelor și SUV-urilor cu șasiu, iar producția va începe la sfârșitul anu­lui 2024 la uzina Cadillac Arlington din Texas. Prețurile încep de la 82.000 USD, dar pot să treacă ușor de 175.000 USD.

Vă recomandăm și:

Cadillac OPTIQ: 300 de cai putere și autonomie de 480 de kilometri

Cadillac aduce în Europa SUV-urile electrice Optiq și Lyriq

Hennessy Cadillac Escallade – Mult nu-i îndeajuns

Cadillac Celestiq: Visul american

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase + 2 =